Kaisa Mäkäräiseltä hirmuhiihto SM-kisoissa – jätti maajoukkuenaisia kauas taakse!

Kisaladuille palannut Kaisa Mäkäräinen saavutti huiman SM-hopean naisten 10 kilometrin vapaan maastohiihtokisassa Pyhäjärvellä lauantaina. Mestariksi sivakoi Riitta-Liisa Roponen.

Kilpailu oli kokeneiden hiihtäjien juhlaa, sillä 42-vuotias Roponen löi 38-vuotiaan Mäkäräisen 11,2 sekunnilla. Vuosi sitten upean ampumahiihtouransa päättänyt ja kisaladuilta sen jälkeen poissa pysynyt Mäkäräinen takoi loistavia väliaikoja ja jaksoi puristaa maaliin hienosti.

Mäkäräinen jätti taakseen monta nykyistä maajoukkuenaista. Laura Mononen (+24,3), Anne Kyllönen (+28,3) ja Johanna Matintalo (+46,4) ottivat sijat 3-5.

– Sain kyllä pidettyä itseäni tiukalla alusta loppuun, Mäkäräinen totesi Ylen tv-haastattelussa.

Kilpailusta olivat Suomen huippunimistä sivussa loukkaantunut Kerttu Niskanen, MM-kisoihin jo valmistautuva Krista Pärmäkoski sekä vahvoja sprinttiesityksiä maailmancupissa antanut Jasmi Joensuu

Miesten 15 kilometrin vapaan kisa starttaa klo 13.30.

Juttuun päivitetty kisan lopputulokset klo 11.25.