Mainos

Kaisa Mäkäräiseltä suorasanainen purkaus maajoukkueen toiminnasta – päävalmentajan tuore ilmoitus vastaa suomalaistähden toiveisiin

15:55
Päävalmentaja Jonne Kähkönen summasi turbulenssia sisältäneen Suomen ampumahiihtokauden MTV Uutiset Livessä.

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen kertoi keskiviikkona MTV Uutiset Livessä, että maajoukkueen urheilijamäärää tullaan pienentämään ensi kaudeksi. Hiljattain tähtiampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kehotti väkevästi kohdentamaan resursseja.

Vaihtelevan kauden urheillut Mäkäräinen kertoi näkemyksistään kauden viimeisen kisan jälkeen. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että maajoukkueen kokoa tulisi pienentää Italian mallin mukaisesti.  

– Näissä karkeloissa kaikki pelaa -meininki ei toimi. Tänä vuonna mentiin Suomen osalta paljon pieleen siinä, että maajoukkue oli 12+12. Silloin ei voi riittää resursseja valmentajilla tai europuolella. Jos halutaan oikeasti menestyä, pitää uskaltaa satsata, Mäkäräinen totesi Ylelle.

Kähkösen mukaan laajan ringin kokeileminen toi tärkeätä tietoa, mutta nyt on muutoksen aika. 

– Se ryhmien laajentamisfilosofia tuli pienen suodattimen läpi. Minulle se oli ok, kun olin ollut pitkään Suomesta poissa, ja halusin nähdä mitä materiaalia Suomessa on käytettävissä. Nyt se läpileikkaus on minulle aika selkeä. On aika tiivistää tekemistä kohti Pekingiä, Kähkönen vahvisti.  

Mäkäräinen ei ole vielä vahvistanut jatkuuko ura vai ei, mutta on sanonut, että kilpailuhaluja on, jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. 

Kähkönen puhui vierailunsa aikana myös maajoukkueessa aiemmin tehdyistä virheistä harjoittelussa, Kaisa Mäkäräisen asemasta maajoukkueessa ja huoltopäällikkö Danielo Müllerin lähdöstä vain vuoden pestin jälkeen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja