Kaipaatko apua pihan hoitoon? Tarjolla ilmaista työvoimaa!

Uusi palvelu, Kaupunkirenki, parittaa puutarhanhoidosta kiinnostuneet pihallisille, jotka kaipaavat lisäapua tiluksiensa hoitamiseen.

Kun kaupunkien puutarhaharrastajat elävät sormet multaan syyhyten, omakotialueilla tuskaillaan isojen pihojen vaatiman hoidon kanssa. Uuden vaihtopalvelun, Kaupunkirengin, avulla pihalliset antavat pihattomille palstamaata ja saavat vastineeksi puutarhatyötä. Suositus on, että yhdestä neliöstä viljelysmaata annettaisiin yksi tunti työtä.

– Palvelu toimii niin, että palstaa tarjoava jättää ilmoituksen verkkosivuillemme. Ilmoituksessa kerrotaan kaupunginosa, palstan suuruus sekä minkä tyyppistä puutarhatyötä toivottaisiin vastapalveluksena, kertoo Arto Sivonen, yksi hankkeen perustajista.

Ilmoittajien nimiä eikä yhteystietoja julkaista, vaan renkien hakemukset lähetetään Kaupunkirengin kautta. Näin palstantarjoajat voivat rauhassa miettiä kenelle vastaavat vai vastaavatko lainkaan. Palveluun ilmoittautuminen ei sido tai velvoita mihinkään, ja palvelusta voi poistua heti halutessaan.

Treffipalvelu puutarhureille

– Meille on tärkeää, että palstantarjoajilla on mukava ja luottavainen olo, jotta he uskaltautuvat päästämään vieraan ihmisen pihalleen. Monelle ajatus voi ensi alkuun olla jännittävä, mutta uskomme että tällaisista kohtaamisista syntyy paljon muutakin hyvää kuin porkkanoita ja leikattuja nurmikoita, kertoo Iina Merikallio, idean kehittäjä.

Kaupunkirenki saattaa ihmisiä yhteen: yhteydenotot, tutustuminen, valinta ja käytännön järjestelyistä sopiminen jää aina osapuolten hoidettavaksi.

– Me toimimme vain ikään kuin treffipalveluna, Merikallio nauraa.

Puutarhaliiton mukaan vuonna 2012 suomalaisista 43 prosenttia kertoi olevansa erittäin tai melko kiinnostunut puutarhanhoidosta. Vuonna 2011 vastaava luku oli 41 prosenttia. Selvästi aikaisempaa innostuneempia ovat nuoret ikäluokat: vuonna 2010 alle 25-vuotiaista 19 prosenttia kiinnosti puutarhanhoito, kun 2012 kiinnostuneiden osuus oli jo 25 prosenttia.

Lisää palvelusta:

  • Facebook
  • Kaupunkirenki.fi


Lue myös:


Lähteet: Puutarhaliitto, Kaupunkirenki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja