Kaikkien aikojen latolöytö? Vakavasti sairas hollantilaismies, 82, joutui paljastamaan, mitä vanhaan kirkkoon oli kätketty

Hollantilaismiehen 230 harvinaisen auton kokoelma hakee vertaistaan 2:08
Hollantilaismiehen 230 harvinaisen auton kokoelma hakee vertaistaan.

Mittavaa autokokoelmaa pidetään yhtenä Euroopan poikkeuksellisimmista.

Autojen keräily oli alankomaalaisen Ad Palmenin, 82, elämäntyö. Entisen autokauppiaan mittava, peräti 230 harvinaisen auton kokoelma, on tulossa tarjolle alankomaalaiseen Classic Car Auctions -huutokauppaan.

Miehen kerrotaan pitäneen autoista hyvää huolta ja muun muassa käynnistäneen niiden moottoreita säännöllisesti pitääkseen ne kunnossa. Autoista huolehtiminen on kuitenkin jäänyt sivusijalle Palmenin sairastuttua dementiaan.

Kokoelman omistaja on Gallery Aaldering, joka hankki kokoelman Palmenilta itseltään tämän voinnin heikennyttyä.

Enimmäkseen alkuperäiskuntoisia

Autoja on säilytetty vuosikymmenet sekä vanhassa kirkossa että kahdessa kuivassa, mutta pölyisessä varastossa. Vain erittäin harva ulkopuolinen on koskaan päässyt tutustumaan Palmenin kokoelmaan. Hänen kerrotaan pitäneen myös uteliaat naapurit visusti loitolla kokoelmastaan.

Pääsoin eurooppalaisista autoista koostuvassa kokoelma kattaa ison palan vanhan mantereen autohistoriaa. Kattaukseen kuuluu autoja Lancia Aurelia Spiderista Mercedes-Benz 300S Roadsteriin ja Alfa Romeo 2600 SZ:stä useisiin Facel Vegaseihin. Valtaosa autoista on alkuperäisessä kunnossaan.

Huutokauppa käynnistyy perjantaina 19. toukokuuta. Tilaisuuden järjestää Classic Car Auctions.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia harvinaisuuksia Ad Palmenin poikkeukselliseen kokoelmaan kuuluu.

Palmenin kokoelman huutokauppaamisesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat