Aidon Suomi-Saabin mittariin oli kertynyt 42 vuodessa vain seitsemän kilometriä – "sämpylästä" maksettiin huutokaupassa hirmuinen hinta

Upea latolöytö! Vuonna 1979 valmistetulla Suomi-Saabilla on ajettu vain seitsemän kilometriä 2:13
Upea latolöytö! Vuonna 1979 valmistetulla Suomi-Saabilla on ajettu vain seitsemän kilometriä. Auto huutokaupattiin kovaan hintaan. Katso videolta, miltä auto näytti sekä ladosta löytyessään että kunnon pesun jälkeen!

Tämä akaasianvihreä Saab 96 sai aikaan melkoisen kuhinan pohjolan autopiireissä. Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta Viiden jälkeen -ohjelman juttu Saabista.

Vuodelta 1979 todennäköisimmin peräisin oleva Saab 96 on valmistettu Uudessakaupungissa silloisen Saab-Valmetin tehtaalla, jossa tätä nykyä rakennetaan Mersuja.

Autosta tekee poikkeuksellisen se, että sen mittarissa on ainoastaan seitsemän kilometriä, eikä klassikkoa ole tiettävästi edes käynnistetty yli neljään vuosikymmeneen.

Ruotsalaisen Netauktions-nettihuutokaupan johtaja Frank Gausland kertoo "sämpylän" maanneen Länsi-Götanmaan Nossebrossa sijaitsevassa ladossa, johon se oli mitä ilmeisimmin ajettu heti uutena.

Samoilla tiluksilla oli vihreän Saabin lisäksi satakunta muutakin ajoneuvoa, mutta useimmat niistä olivat Gauslandin mukaan todella huonossa kunnossa, koska niitä oli säilytetty ulkona.

Saabikin oli löydettäessä lian ja lehtien peitossa, mutta ruostetta suurempia ulkoisia vaurioita autoon ei ollut vuosikymmenten saatossa tullut. Moottorin kunto sen sijaan on kehno, sillä vuosikymmenten lojuminen ei ollut tehnyt sille hyvää.

Myyntihinta ylitti odotukset

Saabin alkuperäinen omistaja ei koskaan halunnut myydä silmäteräänsä, mutta hänen siirryttyä ajasta ikuisuuteen, asetti kuolinpesä auton huutokauppaan.

Korkein huuto oli pitkään 410 000 kruunua eli reilut 39 000 euroa, mutta eilen maanantaina, vain muutamia minuutteja ennen huutokaupan sulkeutumista, autosta tehtiin 500 000 kruunun eli vajaan 48 000 euron tarjous, joka lopulta myös jäi korkeimmaksi.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Gauslandin mukaan huutokauppa ylitti odotukset, sillä arvio myyntihinnasta oli vajaat 24 000 euroa. Ostaja on Göteborgs-Postenin ja Fox-24:n tietojen mukaan ruotsalainen autokeräilijä, joka haluaa pysyä nimettömänä.

Kiinnostus autoa kohtaan oli niin suurta, että Gausland kertoo joutuneensa piilottamaan sen turvallisuussyistä kaupan toteutumiseen asti.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miltä auto näytti sekä ladosta löytyessään että kunnon pesun jälkeen!

Lue myös:

    Uusimmat