Mies on ajanut 50-vuotiaalla Volvollaan 5 miljoonaa kilometriä – kertoo pitkän yhteiselon salaisuuden

Yhdysvaltalaismies on ajanut Volvollaan reilusti yli kolme miljoonaa mailia.

Yhdysvaltalainen Irvin Gordon pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan vuonna 1998 ajettuaan omistamallaan vuosimallin 1966 Volvo P1800:lla 1,69 miljoonaa mailia (2,7 miljoonaa kilometriä).

Vuonna 2013 Gordon saavutti autollaan kolmen miljoonan mailin eli noin 4,8 miljoonan kilometrin rajapyykin.

Päivittäinen ajokki

Gordon osti autonsa uutena vuonna 1966 kolmen tunnin koeajon jälkeen. Kyseessä oli perjantaipäivä ja jo maanantaiaamuna hän vei auton 1 500 mailin huoltoon.

Hän on ajanut sen jälkeen päivittäisessä käytössä olevalla autollaan noin 100 000 kilometrin vuositahtia – yhdellä ja samalla moottorilla. Parhaina vuosina kilometrejä on tullut jopa 160 000.

– Auto on aina tehnyt sen, mitä olen siltä halunnutkin. Olen ajanut läpi jään ja lumen, mutta koska auto on ruotsalainen, se rakastaa niitä, Gordon kertoi Indy Star -julkaisulle vuonna 2013.

Gordonin mukaan auto on ottanut osumaa useamman kerran vuosien varrella – pääasiassa parkkipaikoilla. Sen suurempia ongelmia hänellä ei kuitenkaan ole auton kanssa ollut.

Noudata ohjekirjaa, älä kuuntele myyjää

Gordon peräänkuuluttaa maalaisjärkeä auton ylläpitämisessä. Hän vannoo säännöllisten öljynvaihtojen, pesujen, vahausten sekä alkuperäisten varaosien nimeen. Hän suosittelee myös tankkaamaan suosituilla huoltoasemilla, sillä niiden polttoaineen vaihtuvuus on suurin.

– Noudata auton käyttöohjetta, äläkä kuuntele myyjää. Auton rakentaneet ihmiset ovat kirjoittaneet myös käyttöohjeen, hän huomauttaa.

Hän suosittelee käyttämään aina samaa öljyä. Auton konepelti kannattaa myös avata säännöllisesti ja varmistaa, että nesteitä on riittävästi ja kaikki letkut ovat paikoillaan.

– Kun autosi pitää outoja ääniä, kuuntele sitä. Kehitä myös hyvä suhde mekaanikkosi kanssa, Gordon vinkkaa.

Volvo on lahjoittanut Gordonille uuden auton jokaisen miljoonan mailin kohdalla. Gordonin mukaan auto todennäköisesti kestäisi neljännenkin miljoonan, mutta mies itse ei.

– Olen oppinut arvostamaan ilmastointia ja elektronisia härveleitä. Volvo on sanonut minulle, että saan valita heiltä minkä tahansa auton – kunhan se on punainen.

0:45

Lähde: Indy Star

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja