Kahvilla uskomaton vaikutus muistiin – oletko itse huomannut tämän?

Tuoreen tutkimuksen mukaan kupillinen kahvia voi vaikuttaa merkittävästi juuri opeteltujen asioiden muistamiseen.

Kahvi ei vain piristä – yksi kupillinen päivässä voi tehdä ihmeitä muistillekin, paljastaa tuore, Nature Neuroscience -lehdessä julkaistu tutkimus. Moni pänttää kokeisiin kahvin voimalla, mutta tutkimus osoitti kofeiinin vaikutukset muistiin, kun se nautittiin välittömästi oppimisen jälkeen.

Yli sata ihmistä osallistui tutkimukseen, jossa osalle annettiin 200 milligramman kofeiinitabletti – joka vastaa yhtä kupillista vahvaa kahvia – ja osalle annettiin lumelääke viisi minuuttia oppimista vaatineen tehtävän jälkeen.

Osallistujien piti tunnistaa esineitä, jonka jälkeen he ottivat joko kofeiinitabletin tai lumelääkkeen. Seuraavana päivänä heille näytettiin samat kuvat uudelleen. Lisäksi näytettiin sekä alkuperäiskuvia muistuttavia kuvia että täysin uusia kuvia.

Sekä kofeiinitabletteja että lumelääkkeitä syöneet ryhmät tunnistivat kuvat uusiksi tai vanhoiksi, mutta kofeiiniryhmä tunnisti alkuperäiskuvia muistuttavat vaihtoehdot paremmin kuin lumelääkeryhmä. Lumelääkkeitä syöneet luulivat alkuperäisiä muistuttavia kuvia edellisenä päivänä näytetyiksi. Tutkijoiden mielestä tämä osoittaa, että kofeiini auttaa vahvistamaan tiettyjä muistoja ainakin 24 tunnin ajan sen nauttimisesta.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja