Mainos

Kahden vuoden vankilatuomio 15-vuotiaan raiskauksesta kotibileissä

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa Tuusulan käräjäoikeuden antaman tuomion 15-vuotiaan tytön raiskauksesta kotibileissä vappuna 2010.

Tekohetkellä 24-vuotias mies tuomittiin raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun 15-vuotias oli ollut kaverinsa kanssa viettämässä aikaa 24-vuotiaan kotona, jossa oli ollut paikalla muitakin henkilöitä. Illan aikana oli nautittu alkoholia.

24-vuotias oli johdattanut 15-vuotiaan omaan huoneeseensa, jossa mies oli pakottanut hentorakenteisen tytön seksiin väkivaltaa käyttäen. Kun tyttö pyytänyt päästä pois ja sanonut todellisen ikänsä, oli mies vastannut "asiat hoidetaan loppuun, halusit tai et".

Tyttö kertoi jälkeenpäin tapahtuneesta perheelleen, jonka rohkaisemana tyttö teki 24-vuotiaasta rikosilmoituksen.

Oikeus uskoi tyttöä

Mies kiisti raiskauksen, kun juttua käsiteltiin käräjäoikeudessa. Hän myös kiisti tienneensä tytön todellista ikää.

Oikeus päätti kuitenkin uskoa tyttöä, sillä tämä oli kertonut tapahtuneesta uskottavasti ja johdonmukaisesti useille eri tahoille. Tyttö oli myös käynyt lääkärintarkastuksessa rikoksen jälkeen.

Oikeudessa kuultujen todistajien mukaan tyttö oli käyttäytynyt normaalisti päästyään miehen huoneesta ulos. Oikeus ei pitänyt asiaa kuitenkaan erityisen merkittävänä, sillä on ymmärrettävää, ettei järkyttynyt lapsi halunnut paljastaa järkytystään muille kotibileissä olleille.

Kotiin päästyään tyttö oli ollut itkuinen ja pois tolaltaan.

Outo perustelu lievensi rangaistusta

Asiantuntijat arvioivat tapahtuneen vaikuttaneen tytön kasvuun ja kehitykseen erittäin haitallisesti.

Enimmäisrangaistus raiskauksesta on kuusi vuotta. Kahden vuoden rangaistusta käräjäoikeus perusteli sillä, että kyseessä oli ollut illanvietto, jossa oli nautittu alkoholia. Uhri oli mennyt miehen huoneeseen vapaaehtoisesti. Toisaalta rangaistusta korotti se, että teko oli toteutettu nöyryyttävällä tavalla ja uhri oli tuntenut teosta voimakasta kipua.

Mies määrättiin korvaamaan uhrille kärsimyskorvauksia yhteensä 8 500 euroa. Hän on istunut tuomiotaan käräjäoikeuden kesäkuisesta ratkaisusta lähtien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.