Mies avasi digitaalisen raskaustestin – tätä oli sisällä: "Mikä huijaus"

Mistä keskenmeno voi johtua? Noin 10–15 prosenttia raskauksista päätyy keskenmenoon 1:27
Noin 10–15 prosenttia raskauksista päätyy keskenmenoon, mutta miksi? Mistä keskenmeno voi johtua? Vastauksia videolla.

Elektroniikkaintoilijat kiinnostuivat digitaalisista raskaustesteistä, joiden purkaminen paljasti todellisen yllätyksen.

"Mikä huijaus".

Näillä sanoilla Twitter-käyttäjä Xtoff kuvailee digitaalista raskaustestiä, jonka päätti avata tutkiakseen, mitä sen sisällä on. Testien sisältä löytynyt yllätys kuitenkin hämmästytti kansaa siinä määrin, että aiheesta uutisoi jopa BBC.

Sisällä olikin tavanomainen testiliuska

Itseään "kyberpuolustuskaveriksi" kuvaava elektroniikkaintoilija Xtoff kertoo vaimonsa käyttäneen aiemmin niin sanottuja analogisia raskaustestejä, mutta halunneen sitten "jotakin tarkempaa". Niinpä hän oli siirtynyt digitaalisiin testeihin.

Miehen testissä paljastui, että digitaalinen raskaustesti yksinkertaisesti lukee saman liuskan, jonka viivat niin sanottua perinteistä testiä käyttävä tarkastaa omin silmin.

– 12 dollaria kappale, ja ne kirjaimellisesti vain lukevat testiliuskan. Mikä huijaus, Xtoff ihmettelee löydöstään.

Yksi hyvin positiivinen puoli kokeessa oli – nimittäin raskaustestin tulos. Xtoff saikin runsaasti onnitteluja vaimonsa raskauden johdosta!

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Koko pointti on lukea viivat"

Toinen Twitter-käyttäjä Foone tuli omassa testissään samaan tulokseen: kun hän avasi raskaustestin, sisältä löytyi sekä valoantureita että ledivaloja, jotka vilkkuvat vasemmalta oikealle.

– Ja miksi se tekee näin? Jotta se voi aistia paperilla olevat viivat! Toisin sanoen digitaalisen osuuden, eli patterin, mikropiirin, ledien ja valoanturien koko pointti on lukea viivat ja kertoa sinulle "raskaana" tai "ei raskaana" sen sijaan, että testi näyttäisi [kaksi viivaa tai yhden], Foone kuvailee.

"No siis, mitä oikein odotit?"

Netissä moni harmittelee, ettei testiä voi käyttää uudelleen esimeriksi liuskaa vaihtamalla. Osa somekansalaisista kuitenkin puolustaa digitestien ideaa.

– No siis, mitä oikein odotit, erityisesti tässä muodossa? Mielestäni nämä ovat todella ylihintaisia, mutta ehkä niille on käyttöä, nimimerkki futuretime sanoo.

Moni huomauttaa, että digitesti tuo varmuuden tunnetta, koska vastuu viivan lukemisesta on testillä, ei ihmisellä.

– Minä ja vaimoni olemme käyttäneet tällaisia testejä aiemmin. Informaatio, jota sinun tästä pitäisi saada, kirjaimellisesti muuttaa elämäsi. Et halua arvailla lopputulosta tai lukea manuaalia uudelleen kymmentä kertaa, jotta tietäisit, miten haaleaa viivaa tulkitaan, käyttäjä H-J Megenskirjoittaa.

– "Paljaan silmän" herkkyys vaihtelee paljon ihmisestä toiseen. Minä näen haalean viivan, toinen ihminen ei näe mitään. Sitä ei ole strandardoitu. Se on puolueellista, näen, mitä haluan nähdä, Vittorio Saggiomo kuvailee.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Mitä vastaa valmistaja?

Cosmopolitan-lehti kysyi aiheesta raskaustestivalmistaja Clearbluelta. Yhtiö kertoo, että digitaalinen testi vähentää väärintulkintoja: jännittyneellä ja pelottavallakin hetkellä voi tuntua hankalalta erottaa, onko testissä varmasti kaksi viivaa, vai sittenkin vain yksi.

– Nämä [digi]testit eivät vaadi samaa määrää kuluttajan tulkintaa tuloksista kuin perinteinen viivatesti, ja siksi niitä tulkitaan vähemmän todennäköisesti väärin. Tällaisella elämän kriittisellä hetkellä naiset usein hakevat digitaalisesta testistä varmuutta, ja haluavat jakaa tuloksen muille selkeästi, yhtiö kuvaili.

Cosmopolitanin toimittaja Jennnifer Savin näkee digitestissä yhtymäkohtia esimerkiksi kuukautiskipuihin markkinoituihin särkylääkkeisiin: niiden vaikuttava aine saattaa olla aivan sama kuin peruslääkkeissä, mutta ne maksavat enemmän.

– Digitaalinen testi ja paperiliuska tuottavat saman tuloksen. Maksat siis vain "paketista" [jossa se tulee], hän kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat