Kaaos kuriin! 10 vinkkiä, joilla kotisi pysyy järjestyksessä

Moni ahdistuu kotona ympäröivästä tavarakaaoksesta, muttei silti osaa ryhtyä toimeen sen estämiseksi. Näillä vinkeillä arkesi helpottuu.

Apartment Therapy -sivusto listasi, miten välttää kaaosta, vaikket olisi luonnostasi järjestelmällinen:

Pysy hyväksi haivaituissa tuotteissa

Sinulla on varmasti lempituotteita, joiden pariin palaat aina kokeiltuasi jotain uutta. Jos olet niin onnekas, että olet löytänyt luottotuotteet niin ihonhoitoon kuin kodin siivoamiseen, pysy niissä. Mainosten tehtävä on saada sinut himoamaan uutuustuotteita, jotka todellisuudessa tekevät arjestasi hankalamman. Selviydyt suihkusta paljon nopeammin, kun hyllyllä on viiden kohtuullisen puhdistusaineen sijaan vain yksi täydellisesti toimiva tuote.

Kalenteri hallintaan

Kaaoksen keskellä on ensisijaisen tärkeää opetella sanomaan "ei". Mieli kaipaa lepoa, jota se ei suinkaan saa, jos jokainen päiväsi on täynnä tekemistä aamusta iltaan. Opettele siis priorisoimaan ja anna itsellesi paljon kaivattua aikaa lepoon ja virkistymiseen. Opit priorisoimaan, kun pysähdyt miettimään, mitkä asiat ovat sinulle todella tärkeitä. Jos saat ystäviesi tapaamisesti valtavasti energiaa, voit ehkä perua tapaamisen kanssa samalle illalle osuvan viininmaistelun.

15 minuuttia päivässä

Kaaoksen välttäminen ei vaadi suuria päivittäisiä ponnisteluja. Riittää, kun hoidat heti sellaiset hommat, joiden hoitaminen ei vie sinulta paljon aikaa. Järjestele posti ja vie roskat heti, kun roskapussi täyttyy. Laita tavarat takaisin paikoilleen, kun olet käyttänyt niitä. Näin vältyt epämääräisiltä tavarapinoilta, jotka valtaavat kotisi ja odottavat järjestelyä viikon lopussa. Viisitoista minuuttia päivässä on helpompi homma kuin pari tuntia joka sunnuntai.

Henkilökohtaiset sotkulaatikot käyttöön

Sotku ei tunnu yhtä pahalta, jos se on hallinnassa. Siispä hanki lapsillesi korit, jonne he saavat huoletta heittää niin lelunsa kuin kirjansa ja vaatteensakin. Älä ahdistu sotkulaatikoista, vaan anna niiden olla: Ne ovat lasten aluetta. Voit myöntää itsellesikin sotkulaatikon, jos luulet, että sellaisesta voisi olla apua. Parasta on, jos laatikoissa on kansi, jotta epäjärjestyksen saa piilotettua pois näkösältä.

Luovu

Vaikka kuinka järjestelisit viikon aikana, tavaralla on tapana salakavalasti kertyä. Käy siis tasaisin väliajoin tavarat ja vaatteet läpi ja heitä pois tai kierrätä sellaiset, joille ei ole käyttöä. Tunteellisuus kuriin! Luopuminen voi tuntua aluksi hankalalta, mutta se voi myös olla todella puhdistavaa niin konkreettisesti kuin henkisestikin.

Petaa sänky

Pedattu sänky näyttää niin paljon siistimmältä kuin petaamaton sänky, että se antaa hyvän alun päivälle. Ryhdyt pitämään siisteydestä automaattisesti kiinni, jolloin vaatteet löytävät takaisin kaappeihin ja tavarat oikeille paikoilleen. Kenelläkään ei ole aamuisin niin kiire, ettei ehtisi käyttää kahta minuuttia sängyn petaamiseen.

Sähköpostit kansioihin

Monen työ on tänä päivänä sellaista, että päivän aikana sähköpostiin saattaa kolahtaa useita kymmeniä viestejä. Älä jätä niitä odottamaan parempaa hetkeä, vaan poista heti tarpeettomat ja luo järkevät kansiot tärkeille viesteille. Näin pääset niihin helpommin käsiksi kahlaamatta läpi kymmeniä viestejä.

Jos se on rikki, älä korjaa

Jos tavara menee rikki, kannattaa harkita tarkkaan, onko sen korjaaminen vaivan arvoista. Se varmasti on vaivan arvoista, jos uudesta kalliista älypuhelimesta hajoaa näyttö, mutta jos kolmen euron lasista lohkeaa useampi palanen, kannaattaako se todella liimata kasaan? Keräämme usein ympärillemme erilaisia projekteja, jotka aiomme toteuttaa paremmalla ajalla. Jos parempaa aikaa ei koskaan tule, projektit muistuttavat meitä jatkuvasti takaraivossa keskeneräisistä hommista.

Unohda luottokortti kotiin

Kaupungilla liikkuessa törmää jatkuvasti erilaisiin houkuttimiin. Kauppojen hyllyt pullistelevat tavaroita, jotka sopisivat loistavasti sisustukseen. Jos sinulla on tapana tarttua houkutuksiin, kannattaa valita uusi kävelyreitti tai kulkea niin sanotusti laput silmillä. Yksi hyvä keino on myös jättää lompakko kotiin, jolloin houkutukseen ei vain pääse käsiksi. Lisää tavaraa, lisää sotkua.

Laita hyvä kiertämään

Jos jokin tavara ei enää sovi sinun kotiisi, sille voi löytyä hyvä koti läheisesi luota. Harkitse kuitenkin kahdesti ennen kuin tarjoat käytettyjä tavaroitasi lähipiirillesi, sillä kaikki tavarat eivät vain ole sen arvoisia. Jos tavara on luonut sotkua sinun kotonasi, on mahdollista, että se kokee saman kohtalon ystävälläsi.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat