Kaaharipoliitikko rehvasteli olevansa lain yläpuolella – ylimieliset kommentit tallentuivat poliisin kameraan

0:22

Yhdysvalloissa on syntynyt kohu arizonalaisen poliitikon kyseenalaisista kommenteista, jotka tallentuivat poliisin haalarikameraan. Poliisi oli pysäyttänyt miehen tämän ajettua reipasta ylinopeutta, mutta pahempaa oli luvassa.

Pääkuvan video

Porsche-kuskin vaarallinen ohitus oli koitua Petrin kohtaloksi

Arizonalainen apulaissheriffi pysäytti viime keväänä ajoneuvon, joka ajoi noin 150 kilometrin tuntinopeutta tieosuudella, jossa oli 90 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Kuljettajaksi paljastui arizonalainen kansanedustaja Paul Mosley, joka kuitenkin selvisi rangaistuksetta.

Paikallinen uutissivusto Parker News Online pyysi tiedonvapauslakiin vedoten apulaissheriffin haalarikameran materiaalia nähtäväkseen. Pyyntöön vastattiin viime viikolla, eikä videolle tallentunut keskustelu ole Mosleyn kannalta mairitteleva.

Halusi yllättää vaimonsa

Mosley ilmoitti hänet pysäyttäneelle lainvalvojalle, ettei häntä voisi sakottaa ylinopeudesta immuniteettinsa vuoksi. Kun tilanne oli jo raukeamassa ja Mosley pääsemässä jatkamaan matkaansa, päätti hän ilmoittaa, että oli hetkeä aiemmin ajanut Lexuksellaan noin 200 kilometrin tuntivauhtia.

– En riko lakia, koska voin, vaan ainoastaan päästäkseni kotiin, Mosley perustelee videolla ja kertoo halunneensa yllättää vaimonsa.

Mosley selittää myös, miten helposti ja huomaamatta hänen Lexuksellaan voi ajaa ylinopeutta sen "hyvien renkaiden ja jousituksen vuoksi".

– Tämä kulkee 225 kilometriä tunnissa, siksi pidänkin tästä, Mosley ilmoittaa huolettomasti.

Hän kertoo ajavansa ylinopeutta "vain silloin, kun se on turvallista", ja yrittää vielä kerätä sympatiapisteitä apulaissheriffiltä.

– Sinä et varmaankaan ole koskaan ajanut ylinopeutta?

Katso video alta.

Pyysi anteeksi "vitsejään"

Arizonan osavaltiossa kansanedustajat ovat lain silmissä koskemattomia, kun kyse on lievistä rikkomuksista kuten esimerkiksi ylinopeuksista.

Kun video Mosleyn pysäytyksestä lähti leviämään yhdysvaltalaismediassa, julkaisi tämä virallisen anteeksipyynnön, jossa hän kertoi kommenttiensa olleen pelkkää vitsailua.

– Vitsini siitä, että ajaisin säännöllisesti yli 160 kilometriä tunnissa kolmen tunnin työmatkallani, olivat täysin asiattomia ja osoittivat huonoa harkintakykyä, Mosley kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja