Jyväskylän kaupunginhallitus haluaa kuulla Teemu Torssosta – valtuutettua epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja muista rikoksista

18:26
Rikospaikassa vierailleen Torssosen mukaan häneen on isketty äärioikeistolaisen murhamiehen leima. Katso haastattelu.

Jyväskylän kaupunginhallitus haluaa kuulla vakavista rikoksista epäiltyä kaupunginvaltuutettu Teemu Torssosta sen päättämiseksi, pidätetäänkö Torssonen valtuustotoimestaan oikeudenkäynnin ajaksi.

Jyväskylän kaupunginhallitus kertoo tiedotteessaan, että sen tietoon tuli 13.4, että kaupunginvaltuutettu Torssosta vastaan on nostettu syytteet, joissa rikosnimikkeinä ovat laiton uhkaus, törkeä pahoinpitely, ampuma-aserikos ja lievä ampuma-aserikos. Syytteitä käsitellään kaupungin saaman tiedon mukaan käräjäoikeudessa 19.5.2021.

Kaupunginhallitus on tänään pidetyssä kokouksessa päättänyt kuulla kaupunginvaltuutettu Torssosta asiassa. Torssoselle varataan tilaisuus lausua mielipiteensä asiasta sekä antaa selityksensä ratkaisuun vaikuttavista seikoista tämän kuun loppuun mennessä.

Kuntalaissa säädetään, että valtuusto voi oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan, jos hänet on asetettu syytteeseen rikoksesta, jonka laatu tai tekotapa osoittaa, ettei hän voi toimia luottamustehtävässään sen edellyttämällä tavalla. Pidättämispäätös voidaan panna täytäntöön heti.

Hallintolain mukaan asianomaiselle on kuitenkin varattava tilaisuus lausua mielipiteensä asiasta sekä antaa selityksensä sellaisista vaatimuksista ja selvityksistä, jotka saattavat vaikuttaa asian ratkaisuun. Kuulemisen suorittaa kaupunginhallitus.

Luottamushenkilö voi myös itse ilmoittaa vetäytyvänsä luottamustoimen hoitamisesta. Silloin valtuuston ei ole tarpeen tehdä erillistä päätöstä luottamustoimesta pidättämisestä oikeudenkäynnin ajaksi.

Kaupunginhallituksen tiedotteessa kerrotaan, että valtuutettu Torssoseen on oltu tänään yhteydessä puhelimitse. Kokouksen alkuun mennessä kaupungille ei ollut tullut ilmoitusta, että Torssonen vetäytyisi luottamustoimen hoitamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja