Pekka Katajan murhan yritystä puidaan seuraavaksi hovioikeudessa: "Näyttö on arvioitava uudelleen"

Syyttäjä valittaa hovioikeuteen Keski-Suomen käräjäoikeuden maaliskuisesta päätöksestä hylätä syytteet perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneesta epäillystä murhan yrityksestä.

41-vuotiasta miestä syytettiin Katajan murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Molemmat syytteet kaatuivat.

Syyttäjät jättävät valituksen hovioikeuteen tänään perjantaina.

– Näyttö on arvioitava uudelleen hovioikeudessa. Tämä on yhä selvittämätön rikos ja ainakin kaksi tekijää on vapaalla, valtionsyyttäjä Mika Appelsin sanoo MTV Uutisille.

Poliisin ja syyttäjän mukaan Kataja yritettiin murhata kotiinsa viime heinäkuussa Jämsänkoskella, kun kaksi miestä pääsi tunkeutumaan hänen asuntoonsa valepostipaketin avulla. Kataja pahoinpideltiin henkihieveriin.

Jutussa oli keskusrikospoliisin tutkinnan aikana kaikkiaan kolme vangittua. Syytteen sai lopulta vain 41-vuotias mies. Hänen sormenjälkiään löytyi kyseisestä valepostipaketista. 

Paketissa oli myös Jyväskylän kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen sormenjälki ja Torssonen oli viisi kuukautta tutkintavankeudessa. Hänen osaltaan syyttäjä kuitenkin teki syyttämättäjättämispäätöksen. Kolmas vangittuna ollut mies vapautettiin epäilyistä jo aiemmin.

Toimeenpanitko Pekka Katajan murhan yrityksen, Teemu Torssonen? Näin epäilyistä vapautettu mies vastasi Rikospaikassa 4:32
Katso leike Rikospaikka-ohjelman Teemu Torssosen haastattelusta tästä.

Lue myös:

    Uusimmat