Teemu Torssonen Rikospaikassa: Minuun jäi äärioikeistolaisen murhamiehen leima – vapautettiin Pekka Katajan murhayritysepäilyistä

4:32
Katso leike Teemu Torssosen haastattelusta tästä.

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen sanoo illan Rikospaikan haastattelussa, ettei hänellä ole minkäänlaista tietoa PS-vaalipäällikköön Pekka Katajaan viime kesänä kohdistuneen epäillyn murhan yrityksen tekijöistä.

– Kun en tiedä, niin turha lähteä spekuloimaan, Torssonen sanoo Rikospaikan haastattelussa.

Torssonen itse oli pitkään epäiltynä osallisuudesta Katajan murhan yritykseen. Torssonen vapautettiin viiden kuukauden tutkintavankeuden jälkeen helmikuun alussa ja myöhemmin syyttäjä teki hänen osaltaan syyttämättäjättämispäätöksen.

Kataja yritettiin murhata asuntoonsa Jämsänkoskella heinäkuussa 2020. Väkivallanteko on yhä pimeänä eli selvittämättä.

Torssonen kiisti osallisuutensa henkirikoksen yritykseen alusta alkaen.

– En ollut Katajan asunnolla enkä liity tapaukseen millään tavalla. En ole palkannut enkä yllyttänyt enkä muutakaan, Torssonen sanoo ohjelmassa.

Motiivi, sormenjälki ja potkut

Poliisi epäili Torssosta osallisuudesta murhan yritykseen pitkälle sen takia, että hänellä oli tutkinnan ja myös syyttäjän mukaan motiivi Katajan vahingoittamiseen. Torssonen oli saanut potkut Perussuomalaisista ja Kataja oli ollut epäämässä häneltä eduskuntavaaliehdokkuuden 2019.

Lisäksi Torssosen sormenjälki löytyi valepostipaketista, jonka avulla kaksi miestä tunkeutui Katajan asuntoon ja pahoinpiteli hänet henkihieveriin. Paketista löytyi myös jutussa ainoana syytteeseen joutuneen toisen miehen sormenjälkiä.

Torssonen sanoo ymmärtävänsä itseensä kohdistuneen rikosepäilyn siinä mielessä, että sormenjälki sitoi hänet teknisesti juttuun alkuvaiheessa.

– Ei ole minkäänlaista muistikuvaa, että olisi tehty minkäänlaista pakettia toisen epäillyn henkilön kanssa. En ole ollut tekemässä mitään pakettia, Torssonen sanoo.

"Äärioikeistolaisen murhamiehen leima"

Myös syytteessä murhan yrityksestä ollut mies sai käräjäoikeudessa vapauttavan tuomion. Syyttäjät jättävät tiettävästi perjantaina valituksen hovioikeuteen.

Torssonen kertoo haastattelussa myös siitä, miten hänet otettiin kiinni viime syksynä ja mitä kaikkea rikosepäilyprosessi aiheutti hänelle. Äärioikeistoon hän ei omien sanojensa mukaan kuulu.

– En miellä itseäni äärioikeistolaiseksi, mutta äärioikeistolaisen murhamiehen leiman tämä on minuun jättänyt, hän toteaa.

Katajaa kohtaan hän ei sano tuntevansa vihaa eikä katkeruutta, vaikka hänet erotettiin puolueesta.

– Olen harmissani mutta en vihaa. Viha ei kuulu minun toimintaani eikä ajatusmaailmaani, Torssonen sanoo.

Katso lisää Torssosen mietteitä keskiviikkoillan Rikospaikassa MTV3-kanavalla klo 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja