Jyväskylän hengellisen tilaisuuden tautirypäs paisuu – nyt 65 sairastunutta, tällaisesta tilaisuudesta oli kyse: Kaupungissa todettu myös ryppään ulkopuolisia tartuntoja

2:28
Katso video: Tämä talo muuttui koronalingoksi – näin talonmies kuvailee Jyväskylän joukkoaltistumiseen johtanutta tilaisuutta.

Jyväskylässä ilmeni vielä eilen 15 uutta tartuntaa, jotka liittyvät uskonnollisen yhteisön, Association du Ministère de Jèsus-Christ pour la Dèlivrance des Nationsin tilaisuuteen, joka järjestettiin 27. syyskuuta Jyväskylässä seurantalo Valorinteessä. 

Jälkeenpäin koronalingoksi paljastuneeseen tapahtumaan liittyviä positiivisia tuloksia raportoitiin viime viikon aikana 50. Tapahtumaan liittyy nyt yhteensä 65 koronavirustartuntaa.

Jyväskylän kaupungin mukaan uusimmissa tautitapauksissa henkilöt oli jo asetettu karanteeniin ja heidät testattiin oireiden vuoksi viikonlopun aikana. 

– Tartuntamäärien kasvua nähdään nyt varmasti muutaman päivän karanteeniin asetettujen keskuudessa. Jyväskyläläisten ei tule huolestua tilastoissa nähtävistä päiväkohtaisista nousuista, sillä näin laajassa tapauksessa on luonnollista, että myös jatkotartuntoja tulee, ylilääkäri Johanna Tuukkanen toteaa kaupungin tiedotteessa.

THL:n tilastoihin luvut päivittyvät yleensä päivän tai kahden viiveellä. Suurin osa viikonlopun tartunnoista ilmoitettiin THL:n tiistain luvuissa. 

– Meillä ei siis Jyväskylässä ole uutta tartuntarypästä, vaan luvut liittyvät samaan ketjuun. Ketjun ulkopuolisia tartuntoja kaupungissa on viikonlopun ja alkuviikon aikana ollut yksittäisiä. Näin ollen kokonaistilanne on terveydenhuollon arvion mukaan edelleen hallinnassa, Tuukkanen kertoo.

Näin tartuntarypäs sai alkunsa

Joukkoaltistuminen tapahtui tiloissa, jota vuokraa paikallinen järjestöyhdistys. Yhdistyksen talonmiehen mukaan tapahtumaan osallistui useita lapsiperheitä.

Valorinteen seurantaloa vuokraavan Keljon järjestöyhdistyksen talonmies Pekka Terho kertoo, että tila on mitoitettu 200 hengelle. Terhon arvion mukaan joukkoaltistumiseen johtaneessa tilaisuudessa oli kerrallaan vain noin 70 henkilöä.  

– Ihmisiä tuli ja meni ja joukossa oli paljon lapsiperheitä. Kyseessä oli hengellinen tilaisuus, johon kuului musiikkia ja hengellistä puhetta. Pientä tanssia ja liikehdintääkin oli, Terho kuvaili eilen MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja