Juventus-tähti kieltäytyi tuulettamasta maalia ja hämmensi eleillään – taustalla tulenarka tilanne

Italian suurimpiin seuroihin lukeutuva Juventus on saamassa juonesta kiinni vaikean alkukauden jälkeen. Viimeisestä kymmenestä ottelusta on irronnut kaikissa kilpailuissa seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä, mutta auenneesta siirtoikkunasta tuulee kylmästi sisään.

Juventus voitti Udinesen lauantai-iltana 2–0. Argentiinalainen Paulo Dybala, 28, viimeisteli torinolaisten ensimmäisen, jonka jälkeen hän kieltäytyi tuulettamasta maalia lähettäen samalla kylmäkasvoisen tuijotuksen lehtereille.

Tv-kamerat poimimat kuviin urheilutoimenjohtaja Pavel Nedvedin, mutta Dybala kiisti elehtimisen yhteyden hankalaan sopimustilanteeseen.

– Kutsuin ystävän peliin, enkä löytänyt häntä katsomosta. Siellä oli paljon ihmisiä. Uskotko minua? En tiedä, se riippuu sinusta. Paljon tarinoita on liikkunut ja sellaisia asioita tapahtunut, joista en halua puhua, Dybala sanoi ottelun jälkeen.

Oli tuuletuksen tausta mikä hyvänsä, kesäkuun lopussa sopimuksettomaksi jäävän Dybalan tulevaisuus on epäselvä. Dybalan sopimus umpeutuu kesäkuun 30. päivä.

– Mielestäni pelasimme hyvin, meidän on vain pyrittävä olemaan varmempia maalien jälkeen. Liian usein alamme maalin tekemisen jälkeen puolustamaan enemmän ja pelkäämään hyökkäämistä. Emme voi jatkaa niin, Dybala lausui Udinese-voiton jälkeen.

– Olemme Juventus. Tietenkin taistelemme paikoista Mestarien liigassa ja on yritettävä voittaa. Emme pelaa hyvää jalkapalloa, se ei ole vahvuutemme, joten meidän on oltava nälkäisempiä ja kovempia kuin kaikki muut.

Kun Cristiano Ronaldo poistui Juventuksesta, hyökkäyspelaamista on pyritty rakentamaan ensisijaisesti argentiinalaisen Dybalan ympärille. Loukkaantumiset ja tasaisuuden puute ovat kuitenkin häirinneet hanketta, joten seura on alkanut harkita jopa Dybalan myymistä.

Dybala on yhdistetty siirtohuhuissa esimerkiksi Barcelonaan, Tottenhamiin ja Juventuksen arkkiviholliseen Internazionaleen.

Arvostetun jalkapallotoimittajan Fabrizio Romanon mukaan Juventuksella oli suullinen sopimus Dybalan jatkosta kolmen kuukauden ajan. Myöhemmin seura kuitenkin pyysi lisäaikaa ennen uuden sopimuksen allekirjoittamista. Dybalan reaktiot ja kommentit ovat paljastaneet pelaajan tyytymättömyyden seuran epäröintiin.

– Minun ei tarvitse todistaa mitään kenellekään. Olen valmentajan ja seuran käytettävissä. Seura sanoi, että keskustelemme sopimuksestani helmikuussa, Dybala summasi.

Dybala ei ole ainoa Juventuksen murhe. Italian maajoukkueen tähtihyökkääjä Federico Chiesa jää vakavan polvivamman vuoksi pitkälle sairaslomalle ja tulevaisuuden puolustuksen kivijalaksi kaavailtu hollantilainen keskuspuolustaja Matthijs de Ligt, 22, on karkaamassa muihin maisemiin.     

Serie A:ssa viidentenä oleva Juventus on kahdeksan pistettä kärjessä olevaa Internazionalea perässä. Se kohtaa Mestarien liigan neljännesvälierissä helmikuussa Villarrealin. 

Lue myös:

    Uusimmat