Juuri nyt: Apple esitteli iPhone 6S:n – Näin se uudistui

Apple esittelee parhaillaan uutta iPhone 6S -älypuhelinta Kaliforniassa. Tapahtumasta odotetaan tietoja myös uudesta iOS 9 -käyttöjärjestelmästä ja mahdollisesti uusista iPad-malleista.

Mutta miten iPhone 6S on uudistunut? Tässä tärkeimmät.

Uudistus 1: 3D Touch

IPhone 6S:n ehkä mielenkiintoisin uutuus on 3D Touch -teknologia, joka tunnistaa kosketusnäytön voimakkaamman painalluksen ja tarjoaa siten lisäominaisuuksia laitteen käyttöön. Kosketusnäytön kovemmalla painalluksella voi esimerkiksi avata sähköpostin ja siirtää sen roskakoriin nostamatta sormea näytöltä. Pitkä painallus puhelinkuvakkeeseen avaa suosikkikontaktit. Selfie-kuvauksen aikana pitkä painallus kuvausikonista nappaa monta kuvaa peräkkäin. Sovellusten välillä voi siirtyä painamalla voimakkaammin laitteen näytön reunaa. 3D Touch toimii myös sovellusten sisällä, esimerkiksi Instagramissa.

Uudistus 2: Lisää nopeutta

Apple on tunnetusti lisännyt älypuhelimensa suorituskykyä jokaisen lanseerauksen yhteydessä. Niin myös tällä kertaa. IPhone 6S pitää sisällään uuden A9-prosessorin, minkä lisäksi keskusmuistin määrää on kasvatettu kahteen gigatavuun. Wi-fi-yhteys on tuplasti nopeampi.

Uudistus 3: Paranneltu sormenjälkitunnistin.

Uudistus 4: Kamera

Apple on pitänyt pitkään kiinni kameransa kahdeksasta megapikselistä. IPhone 6S tuo käyttäjälle 12 megapikselin kameran ja näin ollen - ainakin todennäköisesti - paremman kuvanlaadun. Kameran automaattitarkennusta ja värien tunnistusta on parannettu. Applen mukaan värit toistuvat luonnollisempina kuin iPhone 6:ssa. Kamera tukee 4K-videokuvausta. 4K-videota voi editoida suoraan laitteen sovelluksella.

Selfie-kamerassa on nyt viisi megapikseliä. Salamassa on kolme kertaa enemmän tehoa kuin edellisessä iPhonessa.

IPhone 6S tukee uudenlaista kuvaustoimintoa, jossa näytön pitkällä voimakkaalla painalluksella voi ottaa elävän valokuvan. Kuvaan tallentuu muutaman sekunnin liike ja ääni kyseisestä tilanteesta. Toiminto tulee myös Facebook-sovellukseen.

IPhone 6- ja 6 Plus -puhelimien ennakkomyynti alkaa ensi lauantaina.

Uudistus 5: iOS 9

Uuden iPhonen mukana tulee myös uusi käyttöjärjestelmäversio, iOS 9. Uusi versio on kehittynyt muun muassa siten, että se oppii käyttäjän tapoja ja nopeuttaa näin laitteen käyttämistä. Jos esimerkiksi kuuntelet musiikkia aina aamuisin työmatkalla, iOS 9 aistii tämän ja ehdottaa kuulokkeiden liittämisen jälkeen suoraan musiikkisovellukseen siirtymistä erillisellä kuvakkeella puhelimen lukitusnäytöllä.

IOS 9:n kehitystyössä on keskitty iPhonen virrankeston parantamiseen. Tässä on onnistuttu, sillä iOS 9:n myötä iPhonen akun kesto on parantunut selvästi edelliseen versioon verrattuna.

IOS 9 tulee saataville 16. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat