Jussin auton lasi murjottiin palasiksi ja joululahjat varastettiin – muu arvokas ei pitkäkyntiselle sitten kelvannutkaan: "Ilmeisesti joku tarvitsi lahjoja kipeästi"

2:42
Juhlapyhät näkyvät piikkinä tilastossa – poliisi saa vuosittain 15 000 kotihälytystä kotiväkivallan takia

Jussin joulu sai tympeän käänteen joulupäivänä, kun hänen autoonsa murtauduttiin Helsingissä. Samalla autossa olleet joululahjat olivat tipotiessään – miehen passi ei kuitenkaan ollut pitkäkyntiselle kelvannut.

Virossa asuva Jussi Luukonlahti ja hänen vaimonsa olivat olleet joulunvietossa sukulaistensa luona Helsingissä. He olivat matkassa omalla autollaan, jonka he parkkeerasivat asianmukaisesti perille päästyään.

Kun pariskunta oli joulupäivänä palaamassa takaisin kotimaahansa Viroon, heitä odotti parkkipaikalla tyrmistyttävä näky: heidän autonsa takaoven lasissa oli valtavan kokoinen reikä.

Eikä siinä vielä kaikki. Pariskunta oli säilönyt joululahjansa auton takapenkille yön ajaksi – nyt takapenkki ammotti tyhjyyttään.

– Varkaat olivat unohtaneet kaiken arvokkaan ja veivät vain joululahjat. Ilmeisesti joku tarvitsi lahjoja kipeästi, Luukonlahti vitsailee.

Pitkäkyntiset tuskin jäävät kiinni

Luukonlahti arvelee, että lahjojen arvo oli yhteensä muutaman satasen verran. Lahjojen anastamisen sijaan häntä harmittaa huomattavasti enemmän auton kohtalo ja sen korjaamiseen nähtävä vaiva.

– On hirveä homma vaihtaa lasi ja kaikki, mies sanoo pettyneenä.

Ainakaan toistaiseksi pitkäkyntisten jäljille ei ole päästy – ei, vaikka Luukonlahti kyseli silminnäkijähavaintojen perään Facebookissa paljonpuhuvan kuvan kera.

Havaintojen sijaan miestä soimattiin siitä, että hän oli jättänyt lahjat parkissa olevaan autoon.

– En edes jaksanut ilmoittaa poliisille, sillä auto on virolaisissa kilvissä. Ei siitä olisi ollut mitään hyötyä.

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin

Oli tapauksessa jotain hyvääkin: Kaikki muu auton sisällä oli tallella ja paikallan – myös Luukonlahden passi. Kotimatka sujui siis moitteettomasti, kun takalasikin sai komean teippauksen matkan ajaksi.

– Sanotaanko näin, että oli mukava palata Viron puolelle, tuntui paljon kivammalta ja kotoisammalta, Luukonlahti toteaa naurahtaen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja