Tällainen on poliisin joulu: Nuoriso sytytti nuotion ja Hämeessä ajettiin kilpaa – kotihälytykset työllistävät ympäri maan

Jouluaatto on sujunut rauhallisemmin kuin normaali viikonloppu, kerrotaan poliiseista ympäri Suomea.

Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin hieman ennen iltayhdeksää, että poliisi oli hälytetty paikalle muun muassa murron, vahingonteon, nuorison sytyttämän nuotion ja rattijuopumusten takia.

– Tällaista perussettiä, ei keikoista mitenkään joulu näy, komisario Joonas Tikka sanoi.

– Toisaalta ilta on vielä nuori, että katsotaan, mihin ilta vielä kehkeytyy.

Perheväkivalta työllistää 

Länsi-Uudenmaan tilannekeskuksen mukaan kaikkein eniten poliisilla on ollut kotihälytyksiä kuten häiriökäyttäytymistä ja perheväkivaltaa.

– Normaalia viikonloppua ja arkipäivääkin rauhallisempaa on toistaiseksi ollut, ylikonstaapeli Kari Viitala Länsi-Uudenmaan tilannekeskuksesta kuvaili.

Oulun poliisin tilannekeskuksen mukaan päivä on ollut tavallista jouluaattoa hiljaisempi.

– Lähinnä meillä on ollut kotihälytystehtäviä. Keli on ollut Oulun seudulla myös hyvä, ei ole ollut sohjokeli. Kelien puolesta olemme säästyneet isommilta häiriöiltä, Oulun johtokeskuksesta kerrottiin.

Helsingin Malmilla otettiin kiinni viisi aseistautunutta miestä

Hämeen poliisilla on ollut jouluaaton aikana 104 keikkaa.

Hämeen poliisin tilannekeskuksen mukaan illan aikana ei ole tehty kovin paljon rikosilmoituksia, mutta muutama rattijuoppo on jäänyt kiinni. Lisäksi kolme autoa ajoi kilpaa Lahdesta Heinolaan siten, että yksi kuljettajista kaasutti autonsa nopeuden 170 kilometriin tunnissa. Kaksi muuta ajoivat pahimmillaan 147 kilometriä tunnissa.

Helsingissä Malmilla poliisi otti jouluaattona iltapäivällä kiinni viisi asein varustautunutta miestä Karviaistiellä. Poliisi sai hälytyksen asiasta kello 16.11.

Ilta-Sanomien mukaan yhdellä kiinniotetuista oli hallussaan starttipistooli. Poliisin yleisjohtaja kertoi Ilta-Sanomille, että pihamaalta löytyi astaloita, jotka voivat olla lyömä- tai teräaseita.

Miehet kuljetettiin Pasilan poliisiasemalle. Yleisjohtajan mukaan miehiä epäillään tässä vaiheessa ainakin teräaseen tai vaarallisen aseen hallussapidosta ja ampuma-aserikoksesta.

Yleisjohtaja kertoi lehdelle, että kiinniotto sujui nopeasti ja ilman ongelmia. Tiedossa ei ole, olivatko miehet kiinniottohetkellä päihtyneitä.

Helsingin poliisista kuvaillaan, että jouluaatto on ollut perusilta ja poliisilla on ollut perustehtäviä. Poliisia oli hälytetty paikalle Helsingissä muun muassa rattijuoppojen, ilkivallan, päihdekäyttäytymisen ja näpistysten takia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja