Jussi69 hengenvaarallisesta tilanteesta MTV:lle: Jos olisin ollut lentokoneessa, olisin poistunut sieltä arkussa

The Local Bandin keikan jälkeen sairaalaan kiidätetty rumpali arvioi kroppansa leikanneen niin sanotusti kiinni.

The Local Band -superkokoonpanon ja The 69 Eyes -yhtyeen rumpali Jussi69, 44, joutui viikoksi sairaalaan The Local Bandin 18. elokuuta Helsingin Nosturissa soitetun keikan jälkeen.

– Kaikki on nyt okei, puhelimitse tavoitettu Jussi69 kertoo MTV.fille.

– Takuuvarmaa diagnoosia ei vielä ole. Viime aikoina aikatauluni on ollut aika hektinen: paljon keikkoja, paljon matkustamista ja lisäksi noin viisi muutakin duunia. Oma diagnoosini on se, että kroppa vain niin sanotusti leikkasi kiinni.

Rumpalista otettiin hänen omien sanojensa mukaan lukematon määrä testejä.

– Monet testeistä ovat sellaisia, että niiden tulokset selviävät kuuden päivän tai kahden viikon kuluttua. Koko ajan on suljettu pois erilaisia vaihtoehtoja.

– Lääkäri sanoi saman tien, että jos olisin ollut lentokoneessa kun tämä tapahtui, olisin tullut sieltä pois vain arkussa, Jussi69 sanoo.

The 69 Eyes esiintyi yhtyeen keikkatietojen mukaan lauantaina 13. elokuuta Latvian pääkaupunki Riiassa järjestetyillä Kubana-festivaaleilla. Tuon esiintymisen jälkeen Jussi69 nousi seuraavan kerran lavalle Helsingin Nosturissa The Local Bandin kanssa.

– Edellinen keikka oli idässä, söin siellä vähän epämääräistä ruokaa ja yksi vaihtoehto oli se, että sieltä olisi tarttunut joku bakteeri tai jotain. Itse en oikein usko siihen, Jussi69 sanoo.

– Tulin keikalta kotiin sunnuntaina ja seuraavana tiistaina huomasin, että jalkani olivat tosi turvoksissa, mutta kuitenkin muuten olo oli ookoo. Keskiviikkona (The Local Bandin keikkapäivänä 18. elokuuta) tilanne oli vielä pahempi.

'Olin kuin ilmapallo'

Jussi69 uskoo, että kaikki yleisössäkin huomasivat, että miehellä ei ollut kaikki kunnossa.

– Minulle oli kertynyt kroppaan nestettä vuorokauden aikana 15 kiloa. Olin kuin ilmapallo, rumpali kuvailee.

– Viisi sekuntia keikan alkamisen jälkeen tajusin, että tämä ei tule päättymään hyvin. Huomasin, että minulla on voimat poissa enkä saanut happea. Rumputeknikkoni piti jääsangossa pyyhkeitä ja toi selkääni biisien välissä jääkylmiä märkiä pyyhkeitä.

Mies veti kuitenkin keikan loppuun asti.

– En pystynyt hengittämään. Minulla oli kuulemma keuhkot täynnä vettä ja olin aivan turvoksissa. Se ei ollut mikään piknik-reissu. Minut vietiin sellaiselle osastolle, josta vieressäni maanneet ihmiset eivät koskaan pois kävelleet. Vieressä peiteltiin ruumiita.

– En ehtinyt kuitenkaan säikähtää. Mietin, että tässäkö tämä nyt oli, mutta kaikki tapahtui niin nopeasti, ettei siinä ehtinyt edes pelätä. Suuret kiitokset kuuluvat Meilahden sairaalan henkilökunnalle sekä assistentilleni Laamaselle, joka vei minut sairaalaan ja vietti yön siellä kanssani.

'Ei mikään pikkujuttu'

Jussi69 sanoo olleensa päivän ajan kuvailemallaan osastolla, kunnes hänet siirrettiin teho-osastolle, jossa hän oli happilaitteissa ja täynnä antureita.

– Olin sairaalassa viikon. Ennen olen ollut sitä mieltä, että keikat soitetaan, oli kunto mikä tahansa. Tässä tapauksessa sanoin lääkäreille, että tällä kertaa te päätätte, milloin voin soittaa seuraavan keikkani.

– Minulle tehtiin sairaalasta päästyäni tosi rankka rasitustesti, jossa todettiin kroppani palautuvan tosi nopeasti ja kuntoni olevan todella hyvä, rumpali toteaa.

Rumpalitähti nousee seuraavan kerran lavalle perjantai-iltana Kuopiossa ja lauantaina Jussi69 soittaa WaterXfest-tapahtumassa Jyväskylässä samana päivänä kaksi keikkaa – toisen The 69 Eyesin ja toisen The Local Bandin kanssa.

– Faneilla ei ole syytä huoleen. Aion tulevaisuudessa olla vähän fiksumpi. Jos ei ole kunnossa, silloin ei mennä keikalle. Ehkä terveys ei olekaan riskeeraamisen arvoinen asia. Tämä ei ollut mikään pikkujuttu, rumpalitähti sanoo.

– Koen olevani voimissani. Täältä tullaan vahvempana kuin koskaan.

The Local Band julkaisi Facebook-sivullaan kiitosvideon Nosturin-keikan jälkeen. Sairaalaan kiidätetty Jussi69 ei ole luonnollisesti videolla mukana.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja