Jussi Jokisen superhankinta lisää Kärppien erikoista ongelmaa – Sihvonen: "Hämmentävää"

12:55
Videolla juttua Jokisen paluusta Kärppien paitaan.

Jääkiekon SM-liigassa Kärpät pitää kärkipaikkaa tukevasti hallussaan. Oululaisseuran ero Tapparaan ja TPS:ään on peräti 17 pistettä. Nyt Kärpät hankki Jussi Jokisen, uuden megavahvistuksen. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pohtii tuoreen liikkeen eri puolia.

Jokinen ja Kärpät tekivät loppukauden mittaisen sopimuksen.

Sihvosen mukaan urallaan yhteensä yli 1000 NHL-ottelua pelannut Jokinen tuo Kärpille paljon mahdollisuuksia.

– Hän on kuitenkin pitkän linjan kärppäläinen ja se auttaa tässä asetelmassa. On ihan varmaa, että Jokinen haluaa esiintyä edukseen ja hän tajuaa hyvin nopeasti sen, että se tapahtuu Kärpissä vain niin, että kiinnittyy joukkuepelaamiseen, Sihvonen pohtii.

Yksi kysymysmerkki liittyy hierarkiaan. Kärpillä oli jo tätä ennen erittäin laadukas joukkue jalkeilla.

– Tämä hankinta tietää kuitenkin sitä, että monet joutuvat hakemaan paikkaansa. Tuo heilauttaa hierarkiaa. Ylhäältä alaspäin, Sihvonen miettii.

Erikoinen ongelma

Hierarkia-kysymyksen osalla Kärpille on muodostunut normaalia oudompi haaste. Oululaisjoukkueella on nimittäin nyt niin leveä runko, että jopa yli ketjun verran terveenä olevia pelaajia joutuu jäämään katsomon puolelle.

Tämä tilanne oli osaltaan päällä jo ennen Jokisen ja aiemman supervahvistuksen, Oskar Osalan tuloa.

– Alkaa tulla jo mieleen se, että tämä vaikeuttaa ihan pelkkien jääharjoitusten vetämistä. Toki, tämä pitää hirmuisen kilpailutilanteen päällä. Aina kun tulee paikka, niin jokainen tekee aivan kaikkensa, että saa lisää peliaikaa. Mutta jossain se raja kulkee.

– Se rinki alkaa olla jo liian laaja, Sihvonen näkee.

Kysymys on kinkkinen, sillä Kärpät on tehnyt hyvin perusteltuja hankintoja.

– (Atte) Ohtamaa, Osala, Jokinen – he ovat kaikki Liigan tarpeisiin aivan luksusta. Kaikki ovat sellaisia, joita voi vain ihailla, Sihvonen puhuu, miettien sitä, millaisia värväyksiä Kärpät on tehnyt.

Ohtamaa palasi Ouluun usean KHL-vuoden jälkeen. Osala oli Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin vanha tuttu, kun taas Jokinen on suoranainen seuralegenda.

– Tietyllä tavalla Kärpät on vähän yllättäen ajautunut tähän tilanteeseen. Mutta onhan tämä vähän hämmentävää, että tämmöiseen varusteluun on lähdetty, Sihvonen pyörittelee, jatkaen:

– Ei tämä varmaan ole ollut tarkoituksellista, vaan tässä on yksinkertaisesti avautunut saumoja, kun on tullut tämmöisiä pelaajia. Ne on sitten otettu. Toki, oltaisiinhan siellä voitu laittaa jarrut päälle, että ei lähdetä tuollaiseen.

Kärpät Kärppien suurin haastaja?

Kärpät on ollut Liigan selvästi paras joukkue jo pitkän tovin ajan. Viime kaudella oululaisjoukkue pesi kasvojaan, ja nousi huipulle päävalmentajaksi siirtyneen Mannerin johdolla.

– Silloin he pääsivät tulemaan ikään kuin altavastaajan asemasta ja puskista, Sihvonen sanoo asetelmasta, joka on nyt aivan toinen.

– Voi vain miettiä sitä, kun ruvetaan pelaamaan pudotuspelien ensimmäistä kierrosta. Paine on niin totaalinen. Kuka tahansa tulee vastaan, on altavastaaja. Jos Ässät pisti heidät viime vuonna tiukoille – nyt voi olla samanlainen edessä.

– Jos joskus Kärpistä puhuttiin pienenä, sympaattisena pohjoisen joukkueena – ehkä se lopetetaan nyt, Sihvonen naurahtaa.

Miten nykytilannetta sitten käsittelee? Kärpät oli jo valmiiksi isoin mestarisuosikki, minkä päälle se hankki Jokisen tasoisen huippupelaajan.

Samalla Kärpät tavoittelee toista peräkkäistä mestaruutta.

– Nyt sitä oikein jahtaamalla jahdataan. Ja jahtaaminen on aina vähän niin ja näin.

– En nyt vielä sanoisi sitä, että pakotetaan mestaruuteen. Mutta ei tässä paljoa puutu, Sihvonen miettii. 

Jokisen haastattelu:

2:30

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja