Jussi Jokinen paljasti: yhteisymmärrys Kärppien kanssa jo aiemmin – NHL viivästytti sopimusta

Jussi Jokinen palaa Oulun Kärppiin:"Hieno päästä takaisin jääkiekkoilijan arkeen" 2:30
Videolla Jokisen ajatuksia Kärpät-siirrosta.

Muun muassa NHL:stä ja Leijonista tuttu Jussi Jokinen palaa Oulun Kärppien paitaan. Aikanaan Kärpistä maailmalle lähtenyt Jokinen solmi Liigaa johtavan Kärppien kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

35-vuotiaan Jokisen mukaan hän mietti Ouluun paluuta jo syksystä lähtien.

– Tämä on ollut tosi erilainen kausi tähän mennessä. Kävin pätkän Sveitsissä, missä tykkäsin olla. Se oli tärkeä juttu. Sen jälkeen soitin Tommi Virkkuselle (Kärppien toimitusjohtaja), että haluan tulla kotiin. Joulukuun alussa alettiin neuvotella loppukauden diilistä, Jokinen kävi läpi tiedotustilaisuudessa.

Jokinen paljasti, että hän ja Kärpät pääsivät yhteisymmärrykseen jo tammikuun alussa. Jokinen halusi kuitenkin kytätä ”mahdollisimman pitkään” sitä, saisiko hän vielä sopimuksen rapakon takaa.

– NHL-optio oli voimassa viime viikon sunnuntaihin asti, Jokinen kertoi.

Jokinen on pelannut urallaan yhteensä 951 NHL:n runkosarjaottelua. Viime aikoina hän on pitänyt jäätuntumaa yllä Yhdysvaltojen Floridassa, entisen Leijonat-hyökkääjän Olli Jokisen vetämässä ryhmässä.

– Lähden tähän takamatkalta. On selvää, että joudun hokemaan itselleni kärsivällisyyttä alussa, Jokinen miettii pelaamiseen liittyen.

– Olen kuitenkin luottavainen, että ehdin pelata noin sellaiset 15 peliä ennen pudotuspelien alkua. Sitä kautta olen sitten parhaassa iskussa ja pystyn auttamaan joukkuetta kevään peleissä.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli yhtä hymyä tuoreesta vahvistuksesta.

– Tämä on niin valmentajien kuin joukkueen näkökulmasta myöhäinen joululahja. Kun tästä kuului huhuja kuukausi takaperin, oli vaikea pitää salaisuutta, Manner naurahti.

– On etuoikeutettu olo, kun seuralegenda palaa auttamaan joukkuetta, Manner jatkoi.

Ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä Jokinen voitti kaksi Suomen mestaruutta Kärppien paidassa.

Edellisen kerran hän pelasi oululaisseuran riveissä kaudella 2012-13, NHL:n työsulun aikana.

Jokinen on myös Kärppien osaomistaja.

– Maailmalla ollessa on voinut olla ylpeä oululainen, Jokinen totesi hymyn kera, myöntäen, että hän on seurannut aktiivisesti Kärppien tekemisiä.

Lue myös:

    Uusimmat