Jussi Jokinen kaikessa mukana Columbus-debyytissään – tulo lähetti toisen suomalaisen farmiin

Ylivoimaa, alivoimaa, aloituksia ja rankkari. Jussi Jokista testattiin toden teolla ensimmäisen uudessa NHL-seurassa Columbus Blue Jacketsista pelatun ottelunsa aikana.

Columbus otti kotonaan pisteet 2-1-lukemin voittolaukauskilpailussa, jossa entisvuosien rankkarispesialisti Jokinen jäi ensimmäisenä yrittäjänä ilman onnistumista.

Sen sijaan maalivahti Joonas Korpisalo piti rankkareilla maalinsa puhtaana ja torjui Blue Jacketsin voittoon. Varsinaisella peliajalla nuorukainen pysäytti 35 laukausta.

Jo kolmatta seuraansa tällä kaudella edustava Jokinen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä, vaikka jäi avauksessaan ilman tehoja. Hän pelasi lähinnä Nick Folignon ja Matt Calvertin rinnalla.

– Nautin joka minuutista, Jokinen hymyili The Athletic -lehdelle.

–  Varsinkin pelin ensimmäisellä puolikkaalla loimme paljon paikkoja. Sitten emme saaneet oikein karvausta toimimaan ja he ottivat pelin haltuunsa, hän totesi Blue Jacketsin tiedotukselle.

Columbuksen tiukka päävalmentaja John Tortorella kokeili Jokista niin yli- kuin alivoimalla – samoin sentterin roolissa, joka on ollut 34-vuotiaalle pelimiehelle viime vuosina harvinaisempi paikka.

– Hän on fiksu pelaaja. Sen pystyy näkemään. Hän teki mielestäni paljon hyviä liikkeitä omassa päässä, Tortorella kehui.

– Minulla oli hänet joukkueessani kauan aikaa sitten Tampassa. Hän ei ole muuttunut siitä, mutta pelaajien sitoutumisen kuulee heidän esittämistään kysymyksistä. 

– Minun täytyy katsoa video, että voin sanoa, miten se meni. Yritin käyttää häntä monessa eri roolissa. Hänellä on vain kokemusta, ja me tarvitsemme keskelle, varsinkin omassa päässä hänen kaltaistaan ammattilaista, Tortorella jatkoi.

Jokisen tulon myötä Columbus lähetti 24-vuotiaan suomalaishyökkääjän Markus Hännikäisen AHL-seura Cleveland Monstersiin. Pienelle vastuulle NHL:ssä jääneelle helsinkiläiselle haetaan lisää peliaikaa farmin puolelta.

Lue myös:

    Uusimmat