Junno: CHL-menestys toi Kärppien kassaan komeat voitot

Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno kertoo CHL:n olleen viime kaudella merkittävä tulonlähde oululaisseuran kassaan.

Kärpät teki viime kaudella historiallisen suuret voitot, kun taustayhtiö Oulun Kärpät Oy jäi kaudesta voitolle verojen jälkeen 900 000 euroa. SM-liigan pronssi ja erityisesti upea matka CHL:n finaaliin olivat tärkeitä tulonlähteitä seuralle.

– CHL oli viime kaudella merkittävä lisä liikevaihtoon. Ja se on sitä nytkin. Meillä on ollut kokoajan hyvin katsojia, Junno kommentoi MTV Sportille.

Millainen lisä CHL on muuten oululaisseuran talouteen? Junno myhäilee eurooppalaisen huippusarjan tuoneen jo alkuvuosista jo hyvän tuoton seuran kassaan. Kuvaavaa oli, että viime vuoden CHL-finaali Oulussa oli loppuunmyyty.

– Meillä on lohkovaihe itsessään jo voitollinen. Siitä jäädään vähän plussalle. Tämän jälkeen tahti vain kiihtyy. Me olemme tehneet joka vuosi CHL:stä voittoa.

Vaikka uudella turnauksella oli alussa omat haasteensa löytää tiensä kiekkoihmisten kalentereihin, on CHL ottanut jo lyhyessä ajassa myös valtavia askelia eteenpäin.

Joukkueiden sisällä turnaus on herättänyt vuosi vuodelta enemmän kehuja. Samalla myös katsojat ovat löytäneet paremmin ja paremmin katsomoihin.

Junno näkee turnauksessa valtavasti potentiaalia.

– Se vaatii kovaa työtä. Jos vain odottelee ja vähättelee sarjaa, siitä ei tule mitään. Meitä on kiitelty Euroopassa – olemme heti ottaneet turnauksen tosissaan. Näen siinä ison mahdollisuuden, Junno painotti.

Lue myös:

    Uusimmat