Vuotokuva: Onko tässä viimeinen Lumia?

Microsoftin Lumia 650 on pompannut jälleen esille uudessa vuotokuvassa. Myös vuotaja on tuttuakin tutumpi, Evan Blass eli @evleaks, joka paljasti alta löytyvän väitetyn lehdistöotoksen uutuus-Lumiasta Twitterissä.

Kuten Blasskin twiittaa, aiempien huhujen mukaan Lumia 650 voisi olla jäämässä historian viimeiseksi Lumia-puhelimeksi. Jatkossa Microsoftilta voisi olla olla luvassa huhutusti ja spekuloidusti Surface-huippupuhelin.

Aiempien huhujen perusteella Lumia 650 ei teknisesti eroaisi kovin merkittävästi parempaan suuntaan aiemmasta Lumia 640:stä. Merkittävin ero uutuudessa olisikin rakenteessa ja metallireunoissa.

4G-puhelin Lumia 650 sisältäisi viiden tuuman näytön 1280×720 pikselin HD-tarkkuudella, kahdeksan ja viiden megapikselin kamerat, Qualcommin Snapdragon 210 -sarjan järjestelmäpiirin, yhden gigatavun RAM-muistia, kahdeksan gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä muistikorttipaikan. Virtaa tarjoaisi 2 000 milliampeeritunnin akku.

Järjestelmäpiiri olisi näin Lumia 650:ssä eri kuin Lumia 640:ssä, mutta ominaisuuksissa suurin hyppäys olisi näillä näkymin etukamerassa. Lumia 640:ssä on vain yhden megapikselin etukamera, kun nyt Lumia 650 olisi saamassa viisi megapikseliä, kuten jo vaikkapa kookkaammassa Lumia 640 XL:ssäkin oli.

Käyttöjärjestelmänä Lumia 650:ssä olisi luonnollisesti heti tuorein Windows 10 Mobile -versio.

Microsoftin on huhuttu nyt julkistavan Lumia 650:n ilman sen suurempaa spektaakkeliajoskus helmikuun puolivälissä, todennäköisesti kuitenkin ennen 22. helmikuuta Barcelonassa alkavaa Mobile World Congressia.

Lue myös:

    Uusimmat