Jukurit jysäytti: entinen NHL-pelaaja ja KHL-kapteeni haaviin – "Tehnyt tulosta"

Jääkiekon SM-liigan lilliputteihin lukeutuva Jukurit jysäytti kaksi varsin mielenkiintoista hankintaa. Mikkeliin loppukauden mittaisella sopimuksella siirtyvä laitahyökkääjä Brandon Yip on entinen NHL-pelaaja ja KHL-kapteeni.

35-vuotias kanadalais-kiinalainen Yip on tahkonnut urallaan muun muassa 174 NHL:n runkosarjaottelua ja 16 pudotuspeliottelua, 160 KHL-ottelua, 103 AHL-peliä. Edelliset kolme kautta Yip pelasi KHL:ssä kiinalaisessa Kunlun Red Starsissa ja toimi seuran kapteenina 2018–20.

Kausina 2009–14 NHL:ssä Colorado Avalanchessa, Nashville Predatorsissa ja Phoenix Coyotesissa pelannut Yip on naputtanut taalaliigassa 74 runkosarjaottelussa tehot 29+27=56 ja 16 pudotuspeliottelussa pisteet 3+3=6. KHL:ssä hän on kirjauttanut tehopisteet 45+40=85. 

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen tiivistää Yipin vahvuuksiksi johtajuuden ja maalintekovoiman.

– Saamme koppiin pelaajan, joka on nähnyt maailmaa, pelannut maailman kovimmissa sarjoissa ja peleissä, tehnyt niissä tulosta, ollut oman joukkueensa kapteeni ja tehokkain pelaaja. Hän on selkeä tulosyksikön mies, jolta odotetaan tehoja ja hän tietää sen itsekin, Hakkarainen kertoo seuran tiedotteessa.

Yip on harjoitellut viime viikkoon saakka NHL-pelaajien kanssa Bostonissa. Hakkarainen uskoo pelituntuman löytyvän nopeasti SM-liigassa ja kovia ottelumääriä pelanneen Yipin olevan valmis tiivistahtiseen liigakevääseen.

Myös SHL-mestari Mikkeliin

Yipin lisäksi Jukurit on vahvistanut rivejään laitahyökkääjä Pontus Netterbergillä, jonka sopimus kattaa niin ikään loppukauden.

28-vuotias ruotsalainen on pelannut tällä kaudella 14 ottelua Tanskan pääsarjassa Herning Blue Foxissa pistein 1+3. Edelliset viisi kautta hän pelasi Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä Växjö Lakersin, Malmö Redhawksin ja IK Oskarshamnin riveissä.

Netteberg on urallaan pistellyt 223 SHL:n runkosarjaotteluun tehot 32+36=68. Ruotsin mestaruutta hän on juhlinut keväällä 2018 Växjössä.

Jukureissa on jo ennestään ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin. Hakkarainen näkeekin kaksikossa yhtäläisyyksiä.

– Pontus on pelannut jo pitkään laadukkaassa sarjassa ja menestyneissä joukkueissa, ja tehnyt niissä tulosta. Pelaajalla on kova ja hyvä laukaus, jota odotamme hänen myös käyttävän, Hakkarainen ruotii.

Maalikooste: Jukurit - KalPa 3:51
Jukurit taisteli perjantai-iltana kotivoiton KalPasta.

Lue myös:

    Uusimmat