Jukurien pomolle Jukka Toivakalle ehdollista vankeutta

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi Jukurien pitkäaisen jääkiekkopomon Jukka Toivakan kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

Toivakkaa syytettiin käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä. Hän oli yrittänyt syytteen mukaan ajaa pysäköinnintarkastajan päälle saatuaan sakon. 

Syytteet pahoinpitelyn yrityksestä hylättiin, mutta Toivakka sai tuomionsa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Poistui autoa voimakkaasti kaasuttaen

Toivakka oli pysäköinyt tapahtumapäivänä autonsa hetkeksi Mikonkadulla sijaitsevan pesulan edustalle. Kun Toivakka oli palannut autolle, hän havaitsi pysäköinnintarkastajan autonsa edustalla valokuvaamassa autoa. Osapuolet vaihtoivat muutaman sanan maksamattomasta pysäköintimaksusta.

– Toivakka on peruuttanut autollaan hieman, jonka jälkeen kääntänyt autonsa ohjauspyörää jyrkästi vasempaan ja poistunut paikalta selvästi voimakkaasti kaasuttaen, pöytäkirjassa todetaan. 

Pysäköinnintarkastaja ei ole ollut vaarassa jäädä auton alle, vaikka hän onkin saattanut jonkin verran säpsähtää läheltä ajavan auton vuoksi.

Toivakka kiisti jyrkästi syyttäjän väitteen väkivallalla uhkaamisesta, väkivallan käyttämisestä tai väkivallan käyttämisen yrittämisestä. 

Tuomion perusteluissa todetaan, että Toivakan menettely on ollut tahallista. 

Vahingonkorvauksia maksettavaksi

Pysäkäinnintarkastaja vieraili työpsykologin vastaanotolla, mutta hänellä ei havaittu traumaperäistä stressireaktiota. Hän ei myöskään pitänyt sairauslomaa, eikä tapaus aiheuttanut työkyvyttömyyttä. 

Toivakka velvoitettiin maksamaan pysäköinnintarkastajalle korvaukseksi pelkoina, ahdistuksena ja unettomuutena ilmenneestä tilapäisestä psyykkisestä haitasta 3000 euroa sekä  sekä oikeudenkäyntikulujen korvauksena 1302 euroa. 

Jukka Toivakka on toiminut pitkään Jukurien johdossa eri tehtävissä. Hän jättäytyi pois hallituksesta ja toimitusjohtajan tehtävistä syytteen tultua julki. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja