Jukka Jalosen aateliset juuret tulivat täytenä yllätyksenä miehelle – hänen esi-isänsä on perustanut aikoinaan pääkaupunki Vilnan

1:47
Katso esimakua Sukuni salat -ohjelmasta videolta!

Leijonat-valmentaja Jukka Jalonen koki yhden elämänsä suurimmista yllätyksistä Sukuni salat -ohjelmassa, kun selvisi miehen olevan sukua liettualaiselle suuriruhtinaalle.

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen on yksi kymmenestä tunnetusta suomalaisesta, jotka pääsevät ottamaan toden teolla selvää omista sukujuuristaan Sukuni salat -ohjelmassa.

Jalonen kertoo ohjelman pressitilaisuudessa, että kun häntä pyydettiin mukaan ohjelmaan, ei hän uskonut sukupuustaan löytyvän mitään erikoisuuksia. Leijonien valmentajana kunnostautuneen Jalosen mukaan suvun historia oli koostunut pitkälti talonpojista ja kolmen Jalosen isovanhemman taustat olivat hänellä etukäteen jo melko hyvin tiedossa. 

Yhden isovanhemman, Jalosen äidin äidin taustojen tarina oli kuitenkin pimennossa, ja sen selvittyä Jalonen kohtasikin valtavan yllätyksen omassa sukupuussaan. 

– Olihan se semmoinen puolishokki voisi sanoa ja vieläkin se on semmoinen todella vaikea asia ymmärtää.

Ohjelman tutkimuksissa nimittäin selvisi, että Jalonen on suoraan alenevassa polvessa sukua Liettuaa 1300-luvulla hallinneelle suuriruhtinas Gediminakselle, joka oli aikanaan myös Liettuan pääkaupungin Vilnan perustaja. 

Vaikka Jalonen on yhä sukuyllätyksestä häkeltynyt, hän pysyttelee vaatimattonana kuninkaallisten sukujuuriensa suhteen. 

– On mennyt niin monta sataa vuotta ja aikaa kulunut paljon, että kuinkahan monta promillea sieltä on geenejä meikäläiselle periytynyt. Onhan se ihan käsittämätön juttu, ei sitä voi kieltääkään tietenkään. 

Jalonen kertoo olleensa aina kiinnostunut historiasta, minkä tähden hän myös lähti mielellään selvittämään oman sukunsa tarinaa tarkemmin, vaikka luulikin olevansa siitä melko hyvin perillä. Liettualaisen esi-isän löytymisen jälkeen Jalonen on innostunut kaivelemaan sukunsa tarinaa yhä syvemmältä. Muitakin mielenkiintoisia haaroja sukupuusta löytyy yhä Gediminaksen lisäksi.

– Vielä jossain vaiheessa pitää perehtyä enemmän tuohon tarinaan, sillä se on vielä vähän jotenkin aukinainen. 

Katso esimakua Sukuni salat -ohjelmasta videolta!

Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin 15.2. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja