Nämä suomalaisjulkkikset nähdään Sukuni salat -uutuussarjassa – Pete Parkkonen saa vihdoin tietää, kuka on hänen isoisänsä

1:47
Katso esimakua Sukuni salat -ohjelmasta videolta!

Sukuni salat -uutuussarjassa tutkitaan Suomen rakastetuimpien tähtien sukuhistorian salaisuuksia, jotka yllättävät, ilahduttavat ja asettavat koko tähden identiteetin uuteen valoon. 

MTV3-kanavan uutuussarja Sukuni salat vie kymmenen meille kaikille tuttua suomalaista tähteä matkalle sukunsa tarinoiden äärelle. Historian verhoa raottamalla heille selviää jotain uutta ja ihmeellistä edeltäneiden sukupolvien elämästä. Sarja saa päähenkilömme miettimään, mitkä piirteet ja kiinnostuksen kohteet ovat kulkeneet suvussa joskus jopa satoja vuosia. Kuinka mennyt muokkaa meidän identiteettiämme? Miten yhteys muodostuu menneeseen?

Sarjassa kuljetaan sukulinjaa taaksepäin ja tutustutaan historian tapahtumiin ja siihen, kuinka erilaiset mullistukset ovat vaikuttaneet ihmisten elämän kulkuun ja ratkaisuihin. Jokaisessa jaksossa myös matkustetaan niille tapahtumapaikoille, joilla jakson päähenkilön esi-isät perheineen elivät ja vaikuttivat. Sukuni salat pohjautuu brittiläiseen menestysformaattiin Who Do You Think You Are?

Ohjelman juontajana nähdään Marja Hintikka, jonka johdolla päästään tutustumaan tuntemattomiin isovanhempiin, mahtavaan kauppiassukuun, yllättävän ylhäisiin sukujuuriin ja moneen muuhun menneen ajan käänteeseen. 

– Meillä kaikilla on suvuissa salaisuuksia. Ne voivat olla riemastuttavia ja kauniita, tai sitten hyvinkin riipaisevia ja synkkiä. Tässä ohjelmassa on näitä molempia. Sukuni salat menikin kaikista tekemistäni tv-ohjelmista eniten ihon alle. Ohjelman tarinat ovat valtavan isoja ja ne koskettavat päähenkilöitä sydänjuuria myöten. Koin kunnia-asiana, että sain kulkea näiden ihmisten vierellä ja olla läsnä, kun heille paljastui todella suuria omaan identiteettiin vaikuttavia tosiasioita. Se oli järisyttävä, ihan uniikki kokemus. Aistin ja tunsin joka solullani, miten heidän kuva omasta itsestään muuttui niissä hetkissä, Marja Hintikka kertoo.

Hän muistuttaa, että jokainen jakso on vaatinut valtavan määrän salapoliisityötä, jotta pienen pienistäkin tiedonmurusista ollaan päästy suurten ja merkittävien tarinoiden juurille.

– Sukuni salat tuo historian eläväksi päähenkilöiden tarinoiden kautta. Tämä oli myös itselleni Suomen historian kertauskurssi - ja maailmanhistoriankin! Joukko sukututkijoita, toimittajia, paikallishistorian tuntijoita ja tutkijoita on tehnyt taustatyötä löytääkseen sukujen tarinat historian tapahtumien pyörteistä. Jokaiselta kohdehenkilöltä vaati rohkeutta lähteä mukaan ohjelmaan, koska kyse on heidän henkilökohtaisesta historiastaan ja heidän sukunsa historiasta, eivätkä he tienneet, mitä ohjelmassa tulee tapahtumaan.

Kaikille päähenkilöille on tehty MyHeritagen DNA-testit, jotka osaltaan ovat auttaneet avaamaan suvun tarinoiden taustoja. Yhdessä jaksossa löydetään jopa ennestään tuntematon sukulainen.

1/10: Krista Kosonen
Rakkautta ja tragediaa. Näyttelijä Krista Kosonen saa kuulla isovanhempiensa tavanneen yhteisen intohimon parissa. Lähisuvun historiasta paljastuu myös henkirikos.

2/10: Jukka Jalonen
Leijonakuningas. Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen saa kokea suuren yllätyksen, kun sukupuusta aukeaa ylhäiset sukujuuret.

3/10: Pete Parkkonen
Musiikki veressä. Laulaja Pete Parkkonen ei ole koskaan tiennyt, kuka on hänen isoisänsä. Nyt selviää isoisän uskomaton elämäntarina.

4/10: Suvi Teräsniska
Pohjoisen perintö. Laulaja Suvi Teräsniska on aina tuntenut maagista vetovoimaa pohjoiseen. Kuinka pitkälle Lappiin hänen sukujuurensa ylettyvät?  

5/10: Aku Hirviniemi
Vihanpitoa saarnastuolista. Näyttelijä Aku Hirviniemi tutustuu sukuhistoriansa miehiin, joiden ammatit ovat yllättäen tuttuja Akulle roolihahmojen kautta.  

6/10: Jukka Hildén
Päällikkö ja tuomittu. Positiivista anarkiaa julistavan Jukka Hildénin sukuhistoriasta löytyy nuijasotapäällikkö. Toinen tarina saa ymmärtämään paremmin edesmennyttä isoisää.

7/10: Maria Veitola
Sinnikkyyttä ja yrittäjyyttä. Toimittaja Maria Veitolan sukujuuria lähdetään tutkimaan suvun naisten kautta. Erityisesti kiinnostaa rakkaan Iiri-mummon tarina.

8/10: Anne Kukkohovi
Kovanonnen naiset. Juontaja Anne Kukkohovin isän biologinen äiti selvisi Annelle vasta isän kuoleman yhteydessä.  

9/10: Hjallis Harkimo
Poliitikot ja liikemiehet. Yrittäjä ja kansanedustaja Hjallis Harkimon sukuhistoriasta paljastuu yllättäviä yhtymäkohtia Hjalliksen omaan elämään. 

10/10: Maria Guzenina
Kansanedustaja Maria Guzenina haluaa tietää, onko hänen isänsä tarinoissa mahtisuvusta perää. Entä miksi isänisä on suljettu pois suvusta?

Katso esimakua Sukuni salat -ohjelmasta videolta!

Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin 15.2. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja