Jukka Hildénillä on äidin puolen sukujuuria Yhdysvalloissa – tästä syystä veri on aina vetänyt rapakon toiselle puolelle

0:36
Jukka Hildén pelkää olevansa sukua veriteoillaan otsikoihin nousseelle murhamiehelle – saa tietää viimein vastauksen

Jukka Hildénin sukua muutti aikoinaan Yhdysvaltoihin. 

Duudsoneista tuttu Jukka Hildén sai haalittua paljon tietoa juuristaan Sukuni salat -ohjelman avulla.

Ohjelman avulla selvisi muun muassa hänen isoisänsä isän kohtalo. Hildén halusi selvittää, miksi hänen isoisänsä käyttäytyi tavalla, joka ei ole sopinut oikeudenmukaisuutta arvostavan miehen ajatuksen pirtaan.  

Korona esti

Tuotantoryhmä sai tutkimustensa kautta selville, että Hildénillä on sukua myös Yhdysvalloissa. Tätä oli tarkoitus alkaa tutkimaan laajemmin, mutta koronavirus eväsi pääsyn Yhdysvaltoihin, joten asia jää Hildénille itselleen tutkittavaksi. 

Kylässä tiet ja tienviitat on nimetty suomeksi.

– Äitini puolen Härmän suvun yksi haaroista on lähtenyt aikoinaan Yhdysvaltoihin, Minnesotaan kaivostyöläisiksi. Jotain tapahtui ja he nousivat siellä barrikadeille, Tämä tapahtui joskus 1800-luvulla,  Hildén kertoo MTV Uutisille. 

– Joskus, sitten kun tilanne sen sallii, aion mennä vierailemaan siellä. Minulla on kotikadut ylhäällä, Hildén jatkaa. 

Ylen, vuonna 2015 julkaistun artikkelin mukaan vuosina 1860–1944 Pohjois-Amerikkaan muutti peräti 400 000 suomalaista. Suuri osa heistä asettui nimenomaan Minnesotaan, jossa oli kaivosteollisuutta. Minnesotassa sijaitsee myös kylä nimeltään Finland. 

Veri vetää

Yhteys Yhdysvaltoihin on yllättä siinäkin mielessä, sillä Hildénillä on aina vetänyt veri sinne. 

– Asuin nuoruuteni Seinäjoella, maailmasta vielä jokseenkin tietämättömänä. Silti lähdin 16-17 -vuotiaana vaihto-oppilaaksi Jenkkeihin vuodeksi. Varhaisaikuisena ramppasin siellä vähän väliä ja viime ajat olet siellä asunut, kunnes korona toi meidät takaisin Suomeen, jotta kaikki lapset olisivat samassa maassa. Niin se veri vetää, uskon, että tässä on jokin yhteys. 

Hildénillä on ex-vaimonsa kanssa kaksi lasta Sisu ja Lili. Nykyisen vaimon Chachi Gonzalesin kanssa hänellä on yksi tytär Sophia. Chaci odottaa paraikaa heidän toista yhteistä lastaan

– On hienoa, että olen saanut näin paljon tietoa suvustani ja saan kertoa ja jakaa sitä myös lapsilleni, Hildén summaa. 

Jukka kuvassa vaimonsa Chachin ja tyttärensä Sophian kanssa. 

Jukka Hildénin jakso katsottavissa mtv-palvelussa 22.3. alkaen! Jakso nähtävissä MTV3-kanavalla 29.3. kello 20 alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja