Juhani Merimaa: Sydänoireet saatiin kuriin lääkityksellä

Liikemies Juhani Merimaa joutui jättäytymään Tähdet, tähdet -finaalilähetyksestä sydänoireiden takia. Nyt oireet on saatu hallintaan lääkityksen ja levon avulla.

Liikemies Juhani Merimaa on toipunut työkuntoon huhtikuisten sydänoireiden jälkeen. Tuolloin Tähdet, tähdet -kilpailun vakiopanelistina toiminut Merimaa joutui jättäytymään pois finaalilähetyksestä terveyteensä vedoten.

– Akuuttivaihe on ohi, ja nyt kuntoutan itseäni. Nämä sydänoireet ovat ikäisilleni tyypillisiä ongelmia, 66-vuotias Merimaa sanoo MTV.fille.

Tavastian toimitusjohtajana toimivalle Merimaalle tehtiin lukuisia tutkimuksia, ja tulosten perusteella hänelle määrättiin lääkitys.

– Lepo, oikeanlainen ruokailu, liikunta ja lääkitys ovat nyt avainasemassa. Pitää muistaa levätä, sillä valvominen ja pitkät päivät töissä eivät tee hyvää.

Merimaa joutuu käymään kontrollitarkastuksissa säännöllisesti. Sydänvaivojen myötä Merimaa kertoo kuuluvansa riskiryhmään myös sydän- ja aivoinfarktisairauksissa.

– Ne voivat tulla takavasemmalta, joten sen takia minulla on verenohennuslääkkeet. Sydänvaivat voivat olla hyvin pieniä oireiltaan, Merimaa kertoo.

Merimaa uskoo, että hän joutunee syömään lääkkeitä koko loppuelämänsä ajan.

– Katsotaan nyt, mihin arvot asettuvat. Luotan lääkäreiden ammattitaitoon.

Ruisrock- ja Tuska-festareita järjestävä musiikkialan liikemies on vähentänyt työntekoa lääkäreiden kehotuksesta. Tällä hetkellä Merimaa työskentelee muutaman päivän viikossa.

Kesällä hän aikoo kuitenkin pistäytyä järjestämillään festivaaleilla, mutta rooliaan hän kuvailee aiempaa pienemmäksi.

– Enää ei tarvitse olla tassut savessa ojaa kaivamassa. Sitäkin on joskus tehty, Merimaa naurahtaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja