Joutsenpariskunta Aino ja Alvari olivat töölöläisten suosiossa vuosia, aggressiiviset uudet tulokkaat aiheuttivat Alvarin kuoleman – nyt paikalliset suojelevat Ainoa ja poikasia

0:53
Katso video: Veturinkuljettaja Jukka auttoi joutsenperheen junaradan ylitse.

Töölöläisiä ihastuttaneen joutsenpariskunnan Alvari-joutsen jouduttiin lopettamaan kesäkuussa. Nyt Töölönlahdella partioi ryhmä paikallisia, jotka haluavat suojella joutsenia.

Töölönlahdella elänyt Alvari-joutsen toimitettiin Korkeasaaren villieläinsairaalaan viime kuussa. Alvari oli jo aiemmin ollut hoidettavana villieläinsairaalassa.

– Kun Alvari viimeisen kerran tuotiin paikalle, niin se oli huonommassa kunnossa, kuin mitä osasimme odottaa, kertoo Korkeasaaren eläintenhoidon ja-suojelun johtaja Nina Trontti. 

Trontin mukaan eläin makasi paikallaan, eikä juuri reagoinut tai noussut jaloilleen. Alvari lopetettiin 22. kesäkuuta. 

Korkeasaareen tiedossa on, että paikalla oli nuorempi joutsenpari, joka puolusti reviiriään. Tiedossa ei kuitenkaan ole, oliko joutsenparin jompikumpi osapuoli Alvarin ja Ainon jälkeläisiä.

Paikalliset vahtivat joutsenia

Korkeasaari on tietoinen, että paikalliset ihmiset ovat kiinnostuneita joutsenten elämästä ja pyrkivät turvaamaan vahtivuoroilla Töölönlahdella Ainolle ja sen poikasille rauhan.

– Jos elinalue ei ole sopivin eläimelle, niin linnut pystyvät lentämään ja löytämään toisen pesäpaikan, muistuttaa Trontti.

Trontin mukaan jatkuva vahtiminen ei todennäköisesti aiheuta joutsenille stressiä. Hän uskoo, että Töölönlahdella eläimet ovat kohtuullisen tottuneita ihmisiin.

– Töölönlahti on vilkas ulkoilualue ja olisi hienoa, että ihmiset ja eläimet pystyisivät elämään siellä sovussa. Välilä se on hankalaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja