Joskus muutama sana voi muuttaa maailman: Lue sairastuneen nuoren inspiroiva kirje!

Sarah Gebertin kirjoittama kirje tuntemattomalle, ystävälliselle ihmiselle osoittaa, miten paljon muutama kiitoksen sana voi merkitä vaikealla hetkellä. 

Sanotaan, että suomalaiset pelkäävät tuntemattomille puhumista ja kehuja – ei kannattaisi. Joskus nimittäin muutamalla positiivisella sanalla voi olla suuri mahti. 

Sara Gebert sairastaa harvinaista, kroonista suolistosairautta, jonka vuoksi hänen on käytettävä avannepussia jatkuvasti, myös rantalomalla. Siksi hän koki olonsa kaikkea muuta kuin mukavaksi hiekalle astellessaan.

Gebertin kiitoskirje leviää myös Twitterissä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Gebert on tottunut saamaan palautetta pussistaan, mutta se on harvoin positiivista. Kun tuntematon nainen lähestyi häntä, hän oli varautunut pahimpaan. 

– Ihmiset ovat tulleet luokseni kysyäkseen aionko todella mennä uima-altaalle tämän näköisenä tai kertoakseen, miten ällöttävä olen. Mutta sinä hämmästytit minut, Gebert kirjoittaa. 

Gebert kirjoittaa kuinka tuntemattomaksi jäänyt, ystävällinen nainen kehui ensin hänen bikineitään ja kertoi sen jälkeen omista kokemuksistaan – hän oli myös joutunut käyttämään avannepussia, mutta oli myöhemmin parantunut. 

– Sanoit minulle, että olen inspiroiva ja sanasi mullistivat maailmani, Gebert kirjoittaa ja jatkaa:

– Jokainen teinityttö on epävarma kehostaan, mutta avanteeni jälkeen minun epävarmuuteni on kertautunut sadalla. Emme olleet viettäneet aikaa rannalla vielä kauaa, mutta tunsin jo oloni todella epämukavaksi – ajattelin että kaikki tuijottavat minua. Sen jälkeen kun juttelin kanssasi pienen hetken, huoleni haihtuivat ilmaan ja ymmärsin, ettei sillä miltä näytän ole mitään väliä. 

Gebertin mukaan hänen loppulomansa kului aivan toisissa tunnelmissa. 

– Kiitos! Kiitos, että palautit uskoni hyvään ihmisessä, kiitos että annoit minun tuntea oloni mukavaksi omassa kehossani ja kiitos että ansiostasi sain rohkeutta nauttia lomastani täysillä.

Tarinan opetus? Jos sinulla on jotain hyvää sanottavaa, aukaise suusi – joskus muutama sana voi vaikuttaa toiseen enemmän kuin arvaatkaan. 

Lue myös:

    Uusimmat