Jordanian entinen kruununprinssi kotiarestiin – arvostellut velipuolensa hallintoa korruptiosta

Jordanian entinen kruununprinssi Hamzah bin al-Hussein kertoo yleisradioyhtiö BBC:lle toimitetulla videolla, että hänet on määrätty kotiarestiin. Kuningas Abdullahin velipuoli on aiemmin kritisoinut maan johtoa muun muassa korruptiosta ja häirinnästä. 

Jordanian armeija on kiistänyt prinssin väitteen kotiarestista. Uutistoimisto Reutersin mukaan asevoimat on julkaissut lausunnon, jossa prinssi Hamzahia kehotetaan lopettamaan toimet, jotka heikentävät maan vakautta ja turvallisuutta.

Jordaniassa pidätettiin ennen arestia useita korkea-arvoisia ihmisiä, joita syytetään vallankaappausyrityksen suunnittelusta. Entinen kruununprinssi on kiistänyt osuutensa mihinkään salaliittoon.

–  En ole vastuussa hallinnon epäonnistumisesta, korruptiosta ja epäpätevyydestä, joka on vallinnut hallintorakenteissa viimeisten 15–20 vuoden ajan ja joka on vain pahentunut. En myöskään ole vastuussa siitä, että ihmiset eivät luota instituutioihin, prinssi sanoo videolla.

–  On saavutettu piste, jossa kukaan ei voi puhua tai ilmaista mielipidettään ilman kiusaamista, pidätyksiä, häirintää ja uhkailua.

Lähi-Idän muista valtioista ainakin Saudi-Arabia ja Egypti ovat ilmaisseet tukensa kuningas Abdullahille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja