Mainos

Jopa +30 – Sunnuntaista ehkä kesän lämpimin päivä, kaikki riippuu kylmän rintaman liikkeistä

Viikonloppuna Suomi saa nauttia osin lämpimistä, paikoin helteisistäkin säistä. Myös ukkoset ja rankat sadekuurot ovat mahdollisia osassa maata.

Huomenna erityisesti Pohjanmaan sunnalla sekä Itä-Lapissa saadaan rivakoita sateita ja ukkosia. Myös ukkospuuskat ovat mahdollisia. Etelä- ja Itä-Suomessa nautitaan sen sijaan lämpimämmistä keleistä, poutaisessa ja aurinkoisessa säässä. Paikoin lämpötilat voivat lähennellä jopa hellelukemia.

Lauantaina entistä lämpimämpää ilmaa alkaa virrata eteläiseen ja itäiseen Suomeen – parhaimmillaan lauantainakin lämpötilat nousevat hellelukemiin. Sen sijaan Lännessä ja pohjoisessa saadaan sadekuuroja.

Lämpötilat pysyttelevät kautta maan sekä perjantaina että lauantaina 20 asteen tuntumassa.

Sunnuntaille MTV:n meteorologi Markus Mäntykannaksella on kahdenlaisia ennusteita, sillä helteistä ilmaa saapuu Itä-Suomeen niin, että lämpömittarissa voidaan saada jopa 30 lämpöasteen raja rikki.

– Sunnuntaista voikin tulla kuluvan kesän lämpimin päivä, Mäntykannas sanoo.

Toisaalta Suomen ylle on saapumassa sunnuntaina mahdollisesti myös kylmän ilman vyöhyke, joka voi tuoda tullessaan voimakkaita ukkosia.

Kylmän ilman saapumisella voi olla myös ikäviä vaikutuksia auringonpalvojien suunnitelmiin – mikäli kylmä ilma ennättää Suomeen jo ennen sunnuntai-iltaa, väistyvät Itä-Suomeen lupaillut helteet Venäjän puolelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.