Joku heistä on seuraava Suomen presidentti, jota odottaa kymmenien tuhansien palkkion korotus

Joku heistä on Suomen seuraava presidentti 0:42
Presidentillä on lukuisia tehtäviä, mutta ainakin yksi työtehtävistä on ollut kiistelty.

Presidentinvaalit häämöttävät jo reilu kahden kuukauden päässä. Toimittaja Jessica Helaskoski kertoo videolla, mitä presidenttiä odottaa ja mitä häneltä odotetaan presidenttinä.

Pekka Haavisto (vihr.), Alexander Stubb (kok.), Olli Rehn (kesk.), Mika Aaltola (sit.), Jussi Halla-aho (ps.), Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Harry Harkimo (liik.) ja Jutta Urpilainen (sd.). 

Nämä presidenttiehdokkaat kisaavat alkuvuoden 2024 presidentinvaaleissa. 

Uusi presidentti tulee saamaan huomattavasti isomman palkkion kuin nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö.

Tasavallan presidentin vuotuisesta palkkiosta säädetään laissa. Vuonna 2012 presidentin palkkioksi oli säädetty 160 000 euroa. Presidentti Niinistön aloitteesta palkkio laskettiin 1.4.2013 alkaen vuoden 2006 tasolle eli 126 000 euroon. Nyt sitten presidentin palkkiota ollaan nostamassa samalle tasolle kuin ennen Niinistön aloitetta.

Virka-asunto Mäntyniemessä

Palkkion lisäksi presidentille kuuluu muun muassa asunto, jonka kunnossapito, lämmitys, valaistus, sisustus ja henkilökunta kustannetaan valtion varoilla. 

Presidentin palkkio ja asuntoetu kuten myös näiden lisäksi eläke ja perhe-eläke ovat presidentille verovapaita. Muista tuloista presidentti maksaa veroja normaalisti.  

Presidentillä on lukuisia tehtäviä. Yksi presidentin työtehtävistä on ollut kiistelty. Lisää tästä jutun videolla. 

Lue myös:

    Uusimmat