Mainos

Joko vihdoin? Toisen Iron Sky -elokuvan oikeus- ja rahoitusongelmat selätetty, ensi-ilta tammikuussa

1:08

Timo Vuorensolan ohjaama, lähes 20 miljoonan euron budjetilla tehty Iron Sky The Coming Race -elokuva on saanut jälleen uuden ensi-iltapäivän. Elokuvan ensi-iltaa on lykätty jo kahteen kertaan.

Katso Iron Sky The Coming Race -elokuvan uusi teaser-traileri yllä!

Ohjaaja Timo Vuorensolan suurtuotanto Iron Sky The Coming Race saa ensi-iltansa keskiviikkona 16. tammikuuta 2019, kerrotaan aiheesta lähetetyssä tiedotteessa.

Vuonna 2012 ensi-iltansa saaneen Iron Sky -elokuvan jatko-osan ensi-ilta piti saapua elokuvateattereihin ensin syksyllä 2017, sitten ensi-iltapäiväksi määriteltiin ystävänpäivä 2018, mutta elokuva ei ole vieläkään nähnyt päivänvaloa.

Viisi vuotta tuotannossa olleella, yli 20 miljoonan dollarin eli 17 miljoonan euron budjetilla tuotetulla tieteistoimintaelokuvalla on ollut kuitenkin mutkia matkassa.

Iron Sky The Coming Race kuvattiin loppuvuodesta 2015 Belgiassa.

– Kuvaukset onnistuttiin pitämään aikataulussaan ja budjetissaan, mutta haastava visuaalinen maailma yhdistettynä tinkimättömiin laatuvaatimuksiin johtivat elokuvan viivästymiseen ja pian myös rahoitusvaikeuksiin, tiedotteessa avataan viivästyksen syitä.

– Elokuvan pitkälle edennyt jälkituotanto jouduttiin keskeyttämään rahoitushaasteiden vuoksi alkuvuodesta 2017, ja vaikka ongelmiin löytyikin suhteellisen nopeasti ratkaisu, uudet rahoittajat perääntyivät kun viisi ensimmäisen elokuvan parissa työskennellyttä työntekijää haastoivat tuotantoyhtiön oikeuteen väittäen omistavansa tekijänoikeuksia elokuvasta.

Toukokuun 2018 lopussa Helsingin markkinaoikeus ratkaisi oikeuskiistan Iron Sky Universen kannalta myönteisesti.

– Emme levänneet laakereillamme odottaessamme rahoituksen varmistumista. Näytimme elokuvaversiota faneille ja keräsimme paljon palautetta, joiden pohjalta muokkasimme elokuvaa paremmaksi, ohjaaja Timo Vuorensola kommentoi tiedotteessa.

– Pääsimme peräti kuvaamaan yhden lisäkohtauksen elokuvaan vuoden 2018 keväällä, joten voitaneen sanoa että vaikka viivästys on harmittanut monta kertaa, tulemme nyt ulos entistä paremman ja vahvemman elokuvan kanssa.

Markkinaoikeuden ratkaisun ja uusien rahoittajien ansiosta elokuva saadaan valmiiksi kuluvan vuoden lopulla.

– Vihdoin meillä on kiveen hakattu julkaisupäivä ja suunnitelmia tulevaisuudesta on huomattavasti helpompi tehdä. Keskitymme nyt levittäjien kanssa rakentamaan Iron Sky The Coming Race -elokuvasta maailmanlaajuinen ja ennennäkemätön fanitapahtuma, tuottaja Tero Kaukomaa sanoo.

Iron Sky The Coming Race kertoo tarinan tuhoutuneen kuuaseman viimeisten asukkaiden taistelusta liskoihmisten johtamaa dinosaurusarmeijaa vastaan maan keskipisteessä.

Elokuvassa näyttelevät Lara Rossi, Vladimir Burlakov, Kit Dale, Udo Kier ja Tom Green. Suomalaisväriä tuovat Duudsoneista tuttu Jukka Hildén ja Kari Ketonen.

Iron Sky The Coming Race saa tämän hetken tiedon mukaan maailmanensi-iltansa keskiviikkona 16. tammikuuta 2019.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.