Mainos

Joko tarkistit? Aurinkovoiteella, turvaistuimella ja muilla kodin tarvikkeilla on parasta ennen -päivämäärä

Koska vaihdoit pyöräilykypäräsi, entä lapsesi istuimen? Tech Insider listasi tuotteet, jotka eivät kestä ikuisesti.

Puhdistuspyyhkeet

Haavanpuhdistukseen tarkoitetuissa pyyhkeissäkin on parasta ennen -päivä (kuva yllä). Vaikka pakkaus olisi kiinni, alkoholia sisältävä pyyhe pyyhe kuivuu ennemmin tai myöhemmin.

Pyöräilykypärä

Kun kypärää on kolhittu tai sen kanssa on kaaduttu, kypärä on aika vaihtaa. Samasta syystä kypärää ei kannata ostaa kirpputorilta.

Turvaistuin

Muovi ja muut materiaalit heikkenevät ajan myötä. Siksi lasten turvaistuimissa on parasta ennen -päiväys. Käytettyä istuinta voi periaatteessa käyttää, mutta sen historia pitää tietää. Käytetyn istuimen tulee olla ehjä.

Istuinten maksimikäyttöikä vaihtelee, ja tarkan tiedon käyttöiästä saa oman istuimensa valmistajalta tai maahantuojalta. Istuimen valmistusviikko ja -vuosi lukevat istuimen rungossa.

Istuin tulisi vaihtaa, jos siihen on kohdistunut voimakasta rasitusta tai se on vaurioitunut. Esimerkiksi kolarin aikana käytössä ollut istuin kannattaa vaihtaa.

Palosammutin ja -varoitin

Yleisimpien palosammutinmallien käyttöikä on noin kymmenen vuotta. Tämäkin toteutuu siinä tapauksessa, että sammuttimelle tehdään säännöllinen perushuolto.

Sisätilojen sammutin pitäisi huoltaa kahden vuoden välein, ulkona tai ajoneuvoissa sijaitsevat sammuttimet vuosittain.

Palovaroitin on ollut pakollinen jokaisessa asunnossa 1.9.2000 lähtien. Jos hankit varoittimesi tuolloin, se on jo vanha, sillä palovaroitin toimii noin kymmenen vuotta.

Varoitin on vaihdettava viimeistään silloin, kun se ei toimi sitä testattaessa.

Aurinkovoide

Viime vuonna avattu aurinkosuojavoide ei suojele sinua enää tänä vuonna. Jokaisessa kosmetiikkapakkauksessa on  avatun purkin muotoinen kuvio, joka kertoo, kauanko kyseinen tuote säilyy avattuna. Esimerkiksi voiteet härskiintyvät ja niiden koostumus voi muuttua. 

Kuitit

Kuumuus ja valo pilaavat kuitin. Muista ottaa kopio tärkeistä kuiteista.

Paperit

Paperi on biohajoava tuote, eikä se säily laadukkaana ikuisesti. Älä esimerkiksi anna auringon porottaa tärkeisiin papereihisi; se kellastaa.

Valkaisuaine

Valkaisuaine menettää tehonsa ajan myötä.

Paristot

Oletko koskaan löytänyt vanhaa radiota, jonka paristot ovat vuotaneet? Hävitä paristot aina asianmukaisesti, sillä ne alkavat vuotaa ennemmin tai myöhemmin.

Parfyymi

Parfyymin tuoksu muuttuu ajan myötä. Sen koostumus kärsii ja muuttuu, ja lopulta ennen niin raikas tuoksu muuttuu tunkkaiseksi ja kamalaksi.

Kuminauhat

Vanhat kuminauhat haurastuvat, tahmautuvat ja jäävät kiinni toisiinsa. Jos ostit tuhat kappaletta kuminauhoja vuonna 1999, ne eivät enää ole hyvälaatuisia – takaamme sen.

Miten sinulta sujuu turvallinen ajaminen? Tsekkaa vielä nämä:Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.