Joko repsahdit? Näin onnistut uudenvuodenlupauksessasi tällä kertaa

Uusivuosi saa monen lupaamaan terveempiä elämäntapoja ja säästeliäisyyttä, mutta päätöksestä on helppo repsahtaa. Älä kuitenkaan lannistu mokan jälkeen, vaan aloita alusta ja tällä kertaa viisaampana.

Kukaan ei onnistu elämänmuutoksessa heti, sillä se vaatii pinnistelyjä ja myös alamäkiä. Kun olet repsahtanut, aloita alusta ja ole tällä kertaa rehellinen itsellesi.

Näillä vinkeillä pääset pitkälle.

Valmistaudu huolellisesti

Miksi lupauksesi meni mönkään viime kerralla? Ota virheistä opiksesi ja huomioi heikot kohtasi, kun suunnittelet uutta strategiaasi.

Aloita pienistä muutoksista

Pienet muutokset on helpompi tehdä ja toteuttaa kuin suuret – aloita siis pikkuasioista ja pyri pitämään ensin ne lupaus kerrallaan. Hetken päästä huomaat, että olet onnistunut muuttamaan elämääsi dramaattisesti.

Älä asetu kiusauksille alttiiksi

Jos sinun on vaikea hillitä itseäsi, älä edes yritä asettua kiusauksille alttiiksi: Lupasitko harrastaa enemmän liikuntaa? Raahaa televisio toiseen huoneeseen ja tee sohvasta mahdollisimman epämukava paikka. Tai lupasitko jättää karkkien syönnin vähemmälle, mutta edessä on ystävän syntymäpäivät? Tuo mukanasi omia, terveellisiä ruokia, joita voit tarjota koko porukalle – samalla autat emäntäänne tarjoiluissa!

Psyykkaa itseäsi

Kun onnistut, onnittele ja kiitä itseäsi. Jos taasen olet aikeissa sortua, pohdi, kuinka paha mieli sinulle tulee siitä jälkeenpäin – ajatuksillasi ja sillä, mitä itsellesi sanot on suurempi voima kuin arvaatkaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja