Mainos

Jokereiden Semir Ben-Amorille syyte pahoinpitelystä

SM-liigajoukkue Jokereiden pelaaja Semir Ben-Amor on saanut syytteen pahoinpitelystä. Jokereiden valmentajat Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen välttyivät syytteiltä.

Syyttäjä Eija Velitski teki ratkaisun asiassa tänään.

– Tulin siihen tulokseen, että syytekynnys Ben-Amorin kohdalta ylittyi, koska hän on tehnyt toiselle ruumiillista väkivaltaa, Velitski kertoo MTV3 Uutisille.

Pahoinpitelysyyte liittyy syyskuun alussa pelattuun Jokerit–HIFK-jääkiekko-otteluun, jossa sattui useita tappeluita. Ottelun puhuttavin tilanne oli juuri Jokereiden Semir Ben-Amorin hyökkäys HIFK:n Ville Peltosen kimppuun. Tästä hyökkäyksestä hän sai syytteen.

Sen sijaan Jokereiden valmennuskaksikko välttyi syytteiltä, koska näyttöä rikoksille ei ollut riittävästi.

– Näyttö ei riittänyt. Lukuisia henkilöitä kuultiin Jokereiden vaihtoaitiosta sekä sen ulkopuolelta. Lopputulos on se, että kukaan ei pysty varmuudella sanomaan, onko juuri Lämsä tai Valtonen antanut minkäänlaista määräystä, kehotusta tai ohjeita Ben-Amorille pahoinpidellä Ville Peltonen.

– Silloin syyttäjällä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin jättää syyte nostamatta, koska asialle ei ole näyttöä, Velitski kertoo MTV3 Uutisille.

Ottelu pelattiin ennen SM-liigan alkua, ja se kuului European Trophy -sarjaan. SM-liiga langetti ottelusta ankaria rangaistuksia sekä Jokerien että HIFK:n pelaajille ja valmentajille.

Jokerit sai lisäksi 40 000 euron ja HIFK 25 000 euron sakon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.