Joakim Kemelliä ennakoidaan tulevan NHL-draftin kärkikolmikkoon – toinen suomalaislupaus romahti arvioissa

JYP tekee 1-0 maalin ylivoimalla 2:07
JYPin Joakim Kemellin laukaus teki tuhoisaa jälkeä SM-liigakaudella.

TSN:n toimittaja Craig Button nosti suomalaislupaus Joakim Kemellin kolmannelle sijalle NHL-varaustilaisuuden tuoreimmassa listauksessaan.

Button julkaisi viimeisimmän listauksensa kesän NHL-varaustilaisuuden huippulupauksista.

Listan kärkinimeksi Button nosti Shane Wrightin ennen TPS:ssä ja Slovakian maajoukkueessa päättyneellä kaudella säkenöinyttä Juraj Slafkovskya. Arvostetun toimittajan papereissa ykkösvarauksesta ei pitäisi olla epäselvyyttä.

– En ole koskaan harkinnut ketään toista pelaajaa ykkössijalle, Button perustelee Wrightin valintaa TSN:n julkaisemassa listassaan.

Kolmossijalle Button nosti Joakim Kemellin. Suomalaishyökkääjän ominaisuudet ovat tehneet Buttoniin suuren vaikutuksen.

– Kun katson häntä ja kaikkia hänen taitojaan, pidän häntä dynaamisena. Hänellä on nopeat aivot ja nopeat kädet. Hän voi tehdä maaleja monella eri tavalla, Button listaa Kemellin vahvuuksia.

Buttonin arvion mukaan Kemell on ainoa suomalaispelaaja, joka mahtuu varattavaksi ensimmäisellä kierroksella. Monien papereissa rajustikin mielipiteitä jakava Brad Lambert löytyy Buttonin listalta vasta sijalta 42. Eri tahojen arvioissa Lambertia on pidetty myös ykköskierroksen varauksena, mutta suomalaislahjakkuuden osakkeet ovat olleet kauden aikana laskusuunnassa.

Suomalaisista Buttonin listaukseen mahtuivat vielä myös Jani Nyman (58:s), Aleksanteri Kaskimäki (64:s), Topi Rönni (80:s), Topias Leinonen (88:s) ja Kasper Kulonummi (93:s).

JYPin Joakim Kemell on SM-liigasyksyn sensaatio – esikuvana NHL-legenda Aleksandr Ovetshkin 2:04
Joakim Kemell oli SM-liigasyksyn suurin sensaatio.

Lue myös:

    Uusimmat