Potilaita suljettu eristyksiin, lentoyhteyksiä pysäytetty, Kiinan kansalaisia laitettu karanteeniin – näin ihmisiä on eristetty koronaviruksen takia

Suomessa kymmenen ihmistä on eristetty koronaviruksen vuoksi – ylilääkäri kertoo viimeisimmät tiedot 7:11
Video: Suomessa kymmenen ihmistä on eristetty koronaviruksen vuoksi – videolla ylilääkäri kertoo viimeisimmät tiedot.

Kiinasta liikkeelle lähtenyt koronavirus on levinnyt laajalle ja tartuntoja on tällä hetkellä todettu ainakin 23 eri maassa. ​​​​​​​Suurin osa tartunnoista on todettu Kiinassa, jossa BBC:n tietojen mukaan on jo lähes 12 000 tartuntaa. Tähän mennessä koronavirukseen on kuollut 259 ihmistä. Kaikki kuolemantapaukset ovat sattuneet Kiinassa.

Australia on kieltänyt maahan pääsyn kaikilta ulkomaalaisilta, jotka ovat saapumassa Kiinasta miltä tahansa alueelta. Australian omat kansalaiset, jotka ovat palaamassa Kiinasta, joutuvat kahden viikon karanteeniin.

Etelä-Korean, Singaporen ja Uuden-Seelannin odotetaan hyvin todennäköisesti laittavan Kiinasta evakuoidut kansalaisensa karanteeniin. Heitä tarkkaillaan kahden viikon ajan. Singapore on evännyt maahan pääsyn kaikilta Kiinasta tulevilta.

Intia on juuri evakuoinut 300 kansalaistaan Wuhanin alueelta. Suurin osa evakuoiduista on opiskelijoita, joita ei BBC:n tietojen mukaan laiteta Karanteeniin.

Venäjä on ilmoittanut sulkevansa Kiinan rajansa estääkseen viruksen leviämisen pidemmälle. Venäjä lakkaa toistaiseksi myöntämästä sähköisiä viisumeja kiinalaisille. Venäjällä on todettu kahdella kiinalaisella koronavirustartunta ja heidät on laitettu eristyksiin.

Italia on julistanut kansallisen hätätilan kuudeksi kuukaudeksi, kun kahdella Roomaan matkanneella kiinalaisturistilla todettiin koronavirustartunta.

Muualla Euroopassa tartuntoja on todettu muun muassa Saksassa, Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa ja Iso-Britanniassa. Potilaita on hoidettu eristyksissä.
Ranska on juuri evakuoinut Wuhanin alueelta 250 kansalaistaan.

Israel on pysäyttänyt kaikki lentoyhteytensä Kiinaan.

Guatemala on evännyt maahan pääsyn kaikilta matkustajilta, jotka ovat olleet Kiinassa kuluneen viidentoista päivän aikana. 

Koronavirusta ei toistaiseksi ole todettu lainkaan esimerkiksi Etelä-Amerikan tai Afrikan alueilla.

World o meters -sivuston mukaan suurin osa tartunnoista on todettu eri puolilla Aasiaa.

Lentoyhtiöt karsivat lentojaan rajusti

CNBC:n tietojen mukaan yhä useampi lentoyhtiö on määräämässä rajoituksia lentoyhteyksiinsä koronaviruksen takia.

Esimerkiksi American Airlines on perunut kaikki lentonsa Pekingiin ja Shanghaihin maaliskuun lopulle saakka.

British Airways on keskeyttänyt kuukaudeksi kaikki lentonsa Manner-Kiinaan.
Air France päätyi samaan ratkaisuun kuin British Airways, mutta on määrännyt keskeytyksen 9. helmikuuta asti.

Muun muassa seuraavat lentoyhtiöt ovat pysäyttäneet lentoliikenteensä Kiinaan: Air India, Air Seoul, Air Tanzania, Cathay Pacific, Egyptair, El Al, Finnair, Lion Air, Royal Air Maroc, SAS, Turkish Airlines ja Virgin Atlantic.

Lue myös:

    Uusimmat