Mainos

Jo kolmas snorklaaja kuoli turistikohteessa – pikkuriikkinen meduusa syypäänä?

Kolmas ihminen on kuollut lyhyen ajan sisällä snorklatessaan Australian edustalla Suurella Valliriutalla.  Asiasta kertovat muun muassa The Telegraph ja The Guardian.

Kolmas kuolemantapaus tapahtui vain kaksi päivää myöhemmin, kun maailmalle levisi uutinen kahden ranskalaisen kuolemasta Suurella Valliriutalla. Kuolemien aiheuttajaksi epäillään nyt medioiden mukaan myrkyllistä meduusaa. Kyseessä ei ole mikä tahansa meduusa, vaan ilmeisesti Irukandji-meduusa, joka on yksi maailman myrkyllisimmistä.

Nyt kuollut mies oli Iso-Britannian kansalainen, joka oli veneretkellä Quicksilver Cruises -aluksella. Aluksen henkilökunta yritti elvyttää noin 60-vuotiasta miestä ja paikalle lennätettiin myös lääkärihelikopteri, mutta miestä ei pystytty pelastamaan.

Viimeisin tapaus tapahtui noin 160 kilometrin päässä paikasta, jossa kaksi ranskalaista turistia kuoli aikaisemmin viikolla. Ranskalaisilla oli todettuja terveysvaivoja, eikä kuolinsyytä ole vahvistettu.

Australian yleisradioyhtiö ABC:lle tohtori ja kardiologi Ross Walker toteaa, että hän uskoo meduusan aiheuttamaan kuolemaan ranskalaisten tapauksessa, koska samanaikainen sydänkohtaus olisi esimerkiksi aika epätodennäköinen.

Irukandji-meduusa on hyvin pieni ja vaikea huomata. Sen läpimitta on alle 2,5 senttimetriä. Suurin osa meduusan pistämäksi joutuneista ei edes lääkärin mukaan huomaa pistosta. Sydänkohtaus voi seurata pistoksesta vain 30 minuutin sisällä.

Kuolemantapauksia tutkitaan yhä. Ranskalaisten käyttämän Passion of Paradise -aluksen henkilökunta ei usko meduusan pistoon, koska kuolleista toisella oli suojaava märkäpuku yllään, eikä alueella pitäisi olla tähän aikaan vuodesta meduusoja.

Irukanji-meduusa pistää kymmeniä ihmisiä vuosittain, mutta kuolemat ovat harvinaisia. Kahdestasadasta raportoidusta pistoksesta vain kaksi on johtanut kuolemaan. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.