Kuin varjo entisestään – Jet Li kamppailee sitkeän sairauden kanssa

Jet Li kamppailee sairauden kanssa, mutta voi managerinsa mukaan hyvin. Tähden fanit ovat huolissaan näyttelijästä.

Itsepuolustuslajien mestarina lukuisissa elokuvissa hurmannut Jet Li on saanut faninsa huolehtimaan näyttelijän terveydestä. Hiljattain netissä levisi kuva harmaantuneesta näyttelijästä Tiibetissä. Faniensa mielestä mies ei näytä terveeltä.

Li kärsii kilpirauhasen liikatoiminnasta, joka saattaa aiheuttaa huimausta sekä painonpudotusta. Li on kärsinyt sairaudesta jo noin kahdeksan vuoden ajan.

Lin managerin Steven Chasmanin mukaan kuvat ovat vain huonoja otoksia normaalista 55-vuotiaasta, vanhenevasta, näyttelijästä.

– Hän kärsii kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja on taistellut sen kanssa jo lähes kymmenen vuotta. Sairaus ei ole hengenvaarallinen ja hän hoitaa sitä, Chasman sanoi Washington Post -lehdelle.

Pekingistä alun perin kotoisin oleva Li on tehnyt ison määrän erilaisia toimintaelokuvia. Hän aloitti uransa Kiinassa, mutta nousi pian tähdittämään kansainvälisiä projekteja.

Vuonna 2013 Li sanoi Associated Press -uutistoimistolle, ettei ole varma kykeneekö näyttelemään enää. Haluja näyttelijältä kuitenkin löytyy, häntä on huhuiltu Kiinan keisarin rooliin Disneyn Mulan-animaation uudelleenfilmatisointiin.

– Minulla on kipuja, mutta en kärsi, Li sanoi vuonna 2013.

Li on aiemmin painottanut, ettei hän ole näyttelemiensä supersankarien veroinen, vaan täysin normaali ihminen. Hänen managerinsa Chasman taas nimitti huhut näyttelijän huonosta terveydestä pelkäksi sensaationtavoitteluksi.

– Olisi mukavaa, jos ihmiset eivät yrittäisi tehdä kärpäsestä härkästä, Chasman sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat