Jesse Puljujärvi mätti tehoja, Karri Kivi teki myös toisenlaisen huomion – "Kyllähän Puljujärvestä näki"

3:15
Katso videolta Jesse Puljujärven haastattelu ja asiantuntijoiden analyysi hänen sekä HIFK:n Emil Bemströmin pelaamisesta.

Vaikka Kärppien Jesse Puljujärvi takoi perjantain SM-liigaottelussa HIFK:ta vastaan tehot 2+1, C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi nosti tämän otteista esiin myös kriittisiä havaintoja.

HIFK nousi loppuminuuttien kahdella maalillaan vielä 3–5-tilanteeseen, mutta Jesse Puljujärvi sammutti tämän jälkeen valot. Ensin osuma tyhjään maaliin ja sen jälkeen ranteella kiekko HIFK-maalivahti Frans Tuohimaan selän taakse, ja Kärpille 7–3-vierasvoitto. Puljujärven koko illan pistesaldo oli mainio 2+1, ja kehuja antoi myös tämän entinen joukkuekaveri, nykyinen C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen.

– Parissa ensimmäisessä erässä IFK:lle tuli niin paljon ylivoimaa, ettei Jesse päässyt pelaamaan niin paljon kuin on tottunut. Mutta kun hän pääsi ja sai enemmän peliaikaa, hän pystyi tuomaan painetta toiseen päähän ja olemaan iso pelaaja Kärpille, Kukkonen sanoi.

Karri Kivi kuitenkin huomioi, etteivät Puljujärven maalit olleet pelin kannalta ratkaisevia, vaan tilanne oli jo pitkälti selvä. Lopun maaleja lukuun ottamatta "Puljun" ilta oli pelillisesti varsin tasapaksu.

– Kyllähän Puljujärvestä näki, että nyt kun tämä Edmonton-sopimus julkistettiin, ajatus ei ollut ihan parhaimmillaan, mitä hänellä on tänä vuonna ollut vähän pelissä kuin pelissä, Kivi viittasi vastikään julkistettuun Puljujärven kaksivuotiseen NHL-kontrahtiin.

Myös Kukkonen katsoi, että Puljujärvellä on reserviä parempaan ja "soihdun ottamiseen viidellä viittä vastaan pelattaessa". C Moren studiossa vertailtiin samassa yhteydessä toisiinsa HIFK:lle ylivoimalla maalanneen ruotsalaishyökkääjä Emil Bemströmin ja Puljujärven otteita – kumpikin NHL-lainoja.

– Seurat odottavat heiltä pelin jatkumoa ja sitä, että he pystyisivät reagoimaan koko ajan nopeammin ja nopeammin suunnanmuutoksiin ja kiekonmenetyksiin – sitä kautta viemään painetta toiseen päähän ja siirtämään momentumia, Kukkonen ruoti.

Bemströmin syötöt napsuivat paremmin joukkuekavereiden haltuun, kun taas Puljujärvi oli vahvempi kamppailuissa. Voit katsoa ylälaidan videolta kaksikon syöttö- ja kamppailuprosentit.

1:17
Jesse Puljujärven rannelaukaus painui verkon perukoille: näin syntyi "Puljun" illan toinen osuma päätösminuuteilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja