Kärpät teurasti HIFK:n – Jesse Puljujärvi teki tuhoja viime hetkillä

Kärpät murjoi HIFK:n jääkiekon SM-liigan huippukamppailussa Helsingissä lukemin 7–3. HIFK:n tuore NHL-vahvistus Antti Suomela jäi ottelussa näkymättömiin.

HIFK hosui kiekollisessa pelaamisessaan aika ajoin liikaa, kun taas Kärppien otteista huokui vakaus. Oululaiset olivat teräviä maalipaikoissaan ja tekivät tuhoja laajalla rintamalla.

Kärppien maalit jakautuivat kuudelle miehelle, kun Otto Karvinen, Cody Kunyk, Libor Sulak, Julius Hermonen ja Mika Pyörälä osuivat kukin kerran ja tehot 2+1 takonut Jesse Puljujärvi maalasi kahdesti.

Ottelu vaikutti kolmannen erän loppupuolella selvältä kauralta, kun Kärpät johti peliä 5–1. HIFK alkoi herätä, mutta liian myöhään, kun ylivoimalla osunut Emil Bemström ja Miro Karjalainen kavensivat tilannetta.

Taisto oli viimeistään selvä, kun juuri kaksivuotisen NHL-sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa solminut Jesse Puljujärvi teki Kärppien kuudennen osuman tyhjiin. Puljujärvi osui perään vielä toistamiseen, nyt Frans Tuohimaan vartioimaan HIFK-maaliin, kun hänen rannelaukauksensa painui verkon perukoille.

HIFK:n lainalle tuoreeltaan saama San Jose Sharksin NHL-sentteri Antti Suomela ei jäällä erottunut. Hän pelasi ensimmäisessä HIFK-ottelussaan helsinkiläisten kolmosvitjassa.

Lukkokin tylynä

Kauden ennakkosuosikkeihin laskettu Lukko tylytti HPK:ta vieraissa 5–1. Samoin lukemin teki Jukureista selvää kotijäällään Ilves.

TPS puolestaan väänsi SaiPan kumoon jatkoajalla 4–3 Ruslan Ishakovin maalilla. SaiPa otti ottelussa harvinaisesti peräti neljä kiekko katsomoon -jäähyä.

Sarjan kärjessä majailevat Kärpät ja Ilves ovat kumpikin voittaneet kolme ensimmäistä otteluaan.

Perjantain SM-liigakierroksen tulokset:

Ässät–Sport 3–2
HIFK–Kärpät 3–7
HPK–Lukko 1–5
Ilves–Jukurit 5–1
KalPa–Tappara 3–6
KooKoo–JYP 3–1
TPS–SaiPa 4–3 ja.

Lue myös:

    Uusimmat