Jesse Puljujärvi paljastaa NHL-sopimuksensa taustat – painava huomio väleistä Oilersiin: "Edmontonkin haluaa nimenomaan sitä"

11:29
Liigaviikko-ohjelmassa puhuttiin torstaina muun muassa Jesse Puljujärven NHL-sopimuksesta ja sen vaikutuksista Kärppiin.

Jesse Puljujärven fiilikset ovat katossa. Sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa tehnyt laitahyökkääjä lähtee uuteen NHL-yritykseen huomattavasti valmiimpana pelaajana kuin syksyllä 2016. Sitä ennen hän aikoo pitää kaasun pohjassa Oulun Kärpissä. 

– Huippufiilikset. Saimme sopimuksen tehtyä, ja olen tyytyväinen siihen. 

Jesse Puljujärvi vastaa ytimekkäästi, kun häneltä kysyy tuoreesta kaksivuotisesta NHL-sopimuksesta, joka päätti samalla sekavan tanssin Edmonton Oilersin kanssa. 

Puljujärven, 22, Oilersissa viettämät kaudet 2016-2019 eivät tuoneet suomalaislupaukselle toivottua läpimurtoa NHL:ssä. Puljujärvi ei ollut tyytyväinen saamaansa kohteluun, ja reilu vuosi sitten hän ilmoitti, ettei aio enää palata Edmontoniin, vaan haluaa jatkaa NHL-uraansa muualla. 

Näytti vääjäämättömästi siltä, että Puljujärven Oilers-taival on ohi, mutta organisaatiossa nähtyjen muutosten jälkeen osapuolten tuntemukset toisistaan alkoivat hiljalleen muuttua

– Kesän aikana oli keskusteluja, mutta sopimukseen mentiin aika vastakin. Siinä on käyty kauppaa ja mietitty näitä liikkeitä, Puljujärvi kommentoi MTV Urheilulle. 

– Palkka (mediatietojen mukaan noin 995 000 euroa kautta kohden) ei ollut neuvotteluissa älyttömän isossa huomiossa. Pääasia oli se, että Edmonton haluaa minut sinne ja haluaa saada minusta parhaan irti. Näin minäkin sen näen. Pystyn tuomaan parhaan itseni sinne, auttamaan joukkuetta ja kehittämään myös itseäni. 

– Kyllä sillä pärjää, Puljujärvi summaa palkkapuheet. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Puljujärvi alleviivaa, että välit Oilersiin "eivät olleet missään vaiheessa mitenkään älyttömän huonot".

– Olen ollut täällä Kärpissä nyt melkein puolitoista vuotta, ja olen saanut täältä sen, mitä lähdin hakemaan: itseluottamusta ja isoa roolia. Nyt siellä Edmontonissa on joukkue, GM (Ken Holland) ja valmentaja (Dave Tippett) vähän muuttuneet. Olemme käyneet keskusteluja, ja he ovat kovasti halunneet minut sinne. Ja itsekin haluan maailman parhaaseen liigaan. Nyt tuntui siltä, että on molemmin puolin halu saada se paras irti minusta. 

Oikean laitahyökkääjän tontille

Puljujärvi pysyy nyt Kärpissä niin pitkään, kun Kanadasta tulee ilmoitus saapua Oilersin harjoitusleirille. Seuraavan kauden tarkka alkamisajankohta on vielä päättämättä, mutta se saattaa venyä ensi vuoden puolelle

– Pelaan Kärpissä, yritän saada kaiken irti itsestäni ja kehittyä. Voittavassa joukkueessa on huippumeininki, tässä on kiva olla. Sitten kun tiedän tarkat ajankohdat, niin lähden sinne. Edmontonkin haluaa nimenomaan, että täällä pelataan. 

– Tärkeintä on, että pysyn terveenä ja saan kaikki irti itsestäni. Jalka ei tule nousemaan kaasulta, Puljujärvi vannoo. 

Kärpissä Puljujärvellä on massiivinen pelillinen rooli. Mutta mitä hän ajattelee tulevasta asemastaan Oilersissa?

– Jokaisessa joukkueessa on neljä oikeata laitahyökkääjää. Siihen johonkin (minä menen). Ei siellä varmasti mitään anneta (ilmaiseksi). Menen näyttämään omalla esimerkillä, mihin kuulun. Menen taistelemaan ja ottamaan paikkaa. 

– Tavoitteeni on se, että saan jokaisessa pelissä pelata ja se, että saan itsestäni parhaan irti. Ylivoimaa tai alivoimaa, ja siihen viidellä viittä vastaan -peliä päälle. Jos saan omia vahvuuksia esiin, niin se tuo hyvää sitten, laituri luettelee. 

"Small talkit toimii hyvin"

Puljujärvi tunnetaan kiekollisesti taituruudestaan hyökkäyspäässä. Toisaalta kiekottomana pelaaminen ja tekeminen puolustussuuntaan jättivät paljon parantamisen varaa edellisellä NHL-visiitillä. 

– Olen nyt paljon monipuolisempi pelaaja kuin vuonna 2016. Pystyn pelaamaan molempiin suuntiin hyvin. Ja kamppailuvahvuus on mennyt eteenpäin. 

– Olen nähnyt paljon. Olen ollut siellä kolme vuotta ja sitten Kärpissä. Olen kasvanut älyttömästi henkisesti, näen asioita eri tavalla sekä mennyt fyysisesti ja pelillisesti eteenpäin. Näen, että olen paljon valmiimpi nyt. Ja tiedän, mitä odottaa Edmontonissa.

Myös Puljujärven heikko englannin kielen taito nousi otsikoihin, kun hän joutui Oilers-tulokkaana kameroiden eteen. Silläkin rintamalla on tapahtunut kehitystä.  

– Olen puhunut (Ludwig) Byströmin, (Shaun) Heshkan ja (Cody) Kunykin kanssa aika paljon englantia hallilla. He ovat vieruskavereitani kopissa. Ei se (englantini) sama kuin suomi ole, mutta kyllä sillä pärjää. Kyllä small talkit ja tuollaiset toimii hyvin, Puljujärvi heittää. 

Ja Puljujärvi on ehtinyt puhua joukkuekaveriensa kanssa jo tuoreesta sopimuksestaankin. 

– Onnitteluja on tullut. Huomaa, että he ovat iloisia puolestani. Huippujuttu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja