Jesse Puljujärvi ällistelee Jaromir Jagria – teki paljonpuhuvan huomion

Olli Jokinen kertoo, mitä Jesse Puljujärven pitää muuttaa pelissään 2:26
Olli Jokinen analysoi, mitä Jesse Puljujärven pitää muuttaa pelissään, jotta hän onnistuisi NHL:ssä tällä kertaa.

Tshekkiläinen kiekkolegenda Jaromir Jagr, 52, hämmästyttää myös hänet tuoreeltaan kohdannutta Jesse Puljujärveä.

Pittsburgh Penguins jäädyttää seurahistoriansa suurpelaajiin lukeutuvan Jagrin pelinumeron 68 sunnuntaina. Jagr on viettänyt aikaa Penguinsin nykyjoukkueen parissa ja osallistunut myös harjoituksiin.

Ikonin seurassa ovat näin olleet myös Penguinsin suomalaishyökkääjät Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen.

– Jagr pelasi NHL:ssä jo silloin, kun synnyin. Kerran pelasimme vastakkain Calgaryssa, ja muistan, kun hän antoi hienon syötön ”Johnny Hockeylle” (Johnny Gaudreau), Puljujärvi sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

"Pulju" jakoi legendalle suurta kunniaa hämmästelyjen kera.

– Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hän olisi edelleen yksi joukkueemme isoimmista ja vahvimmista pelaajista. 

– Todella spesiaalia, että hän pystyy edelleen pelaamaan ammattilaisjääkiekkoa (Kladnon joukkueessa Tshekissä). Pelaaminen 52-vuotiaana tuntuu minulle todella kaukaiselta, Puljujärvi, 25, virkkoi ja naurahti.

Kun tätä nykyä 24-vuotias Valtteri Puustinen syntyi vuonna 1999, Jagrilla oli vierähtänyt NHL:ssä jo vuosikymmen ja Stanley Cupeja oli tilillä kaksi.

– Pikkupoikana katsoin hänen kohokohtavideoitaan. Sairaan hyvä pelaaja, joka voisi ehkä vieläkin pärjätä NHL:ssä. Hän on tunnettu Suomessa, mutta erityisen suuri nimi hän on tietysti kotimaassaan Tshekissä, Puustinen pohti.

Jagr on pelannut tällä kaudella 15 ottelua omistamansa Kladnon riveissä Tshekin pääsarjassa. Hän on kerännyt neljä syöttöpistettä.

Lue myös:

    Uusimmat