Jesse Puljujärven pelityyli on herättänyt huomiota Pohjois-Amerikassa – suomalaistähdellä selvä näkemys muutoksestaan

3:37
Videolla kuvaa su-ma-yön NHL-kierrokselta.

Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven muuttunut pelityyli on herättänyt keskustelua Pohjois-Amerikassa. Puljujärvi itse näkee muutoksen luontevana.

Täksi kaudeksi Edmontoniin yhden Suomessa vietetyn vuoden jälkeen palannut Puljujärvi on ollut kanadalaismedian huulilla koko alkukauden. Puljujärvi on osoittanut kauden ensimmäisten pelien aikana, että hän on todellakin halukas lyömään lopullisesti läpi NHL:ssä.

Monet kiekkoasiantuntijat ja -toimittajat ovat kiinnittäneet huomiota Puljujärven pelityyliin. Puljujärvi on hakeutunut huomattavasti enemmän maalin edustalle kuin aiemmin. Ykkösketjussa Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin kanssa Winnipeg Jetsiä vastaan pelannut Puljujärvi tiedostaa itsekin muutoksensa.

– Tämä on NHL. Täällä ei ole paljoa tilaa, joten sinun on mentävä maalille. Olen iso kaveri, joten jos pelaan McDavidin ja Nugent-Hopkinsin kanssa, jonkun on oltava maalin edessä, Puljujärvi kommentoi ottelun jälkeen Edmontonin videolla.

Puljujärvi kokee itse, että SM-liigassa ja Kärpissä vietetty välivuosi vei suomalaistähden peliä eteenpäin. Hän on nyt paljon kypsempi pelaaja kuin kauden 2018-19 jälkeen Edmontonin jättänyt nuorukainen.

– Olen saanut voimaa, jota tarvitaan pelatakseen maailman parhaassa liigassa. Yritän vain olla parempi pelaaja joka vuosi. Viime kaudella pelasin isoja minuutteja SM-liigassa miehiä vastaan, mikä on varmasti auttanut minua. Nyt yritän vain pelata omilla vahvuuksillani ja auttaa joukkuetta.

Täksi kaudeksi NHL:ään palasi nälkäinen ja nöyrä Puljujärvi, joka janoaa läpimurtoa jääkiekkomaailman kirkkaimmissa valoissa. Puljujärvi on tehnyt töitä unelmiensa eteen myös kaukalon ulkopuolella.

– Englantini on paljon parempaa kuin viimeksi. Se on auttanut minua paljon, Puljujärvi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja