Luistin viilsi kiekkolegenda Jenni Hiirikoskea kaulaan – tämä aiheutti raivon Ruotsissa: "Skandaali"

Jenni Hiirikoski loukkaantui vakavasti Ruotsin finaaleissa – luistin viilsi kaulaa 0:31
Katso videolta Jenni Hiirikosken loukkaantuminen.

Jääkiekkolegenda Jenni Hiirikoski loukkaantui kammottavalla tavalla Ruotsin SDHL:n finaaleissa, kun luistin viilsi häntä kaulaan. Jääkiekkoasiantuntijana toimiva ruotsalaislegenda Maria Rooth raivostui, koska hallissa ei ollut paikan päällä valmiiksi ambulanssia.

Miesten SHL:ssä jokaisessa ottelussa on paikalla ambulanssi, mutta SDHL:ssä tilanne on eri. Luulaja-kapteeni Hiirikoski loukkaantui sunnuntaina vakavasti, kun hän oli törmännyt Brynäs-pelaajaan ja saanut luistimesta kaulaansa.

Suomalainen jäi makaamaan jään pintaan ja ottelu keskeytettiin. Hiirikoski saatiin siirrettyä pois jäältä, mutta ensihoitajien saapuminen kesti pitkään, sillä hallissa ei ollut ambulanssia.

– Se on skandaali. SHL-otteluissa on aina ambulanssi. SDHL:ssä sitä ei ole. Olen itse asiassa hieman järkyttynyt siitä, koska tiedämme, että näion voi tapahtua. Ja varsinkin finaalisarjassa, jolloin on enemmän intensiteettiä, niin silloin voi tapahtua vieläkin helpommin jotain. Se on sääli. Siinä olisi voinut käydä todella pahasti, Rooth sanoi SVT:lle.

Ottelu pelattiin loppuun sen jälkeen, kun tieto Hiirikosken tilan vakaudesta oli tullut. Se oli Roothin mielestä oikea ratkaisu.

– Se, että hän oli kunnossa, niin sen myötä oli oikein pelata ottelun viimeiset minuutit loppuun, Rooth totesi.

Luulaja tiedotti myöhemmin sunnuntaina, että Hiirikoski on leikattu ja voi hyvin. Luulaja voitti ottelun 5-3-lukemin ja johtaa finaalisarjaa 2-0. Luulaja on voittanut neljä edellistä mestaruutta.

Katso videolta Jenni Hiirikosken loukkaantuminen.

Lue myös:

    Uusimmat